Gošović ne podržava izbor Radulovića u Odbor CEDIS-a: Đukanović ga optužio da je nanio EPCG štetu od blizu 17 miliona

Gošović je objasnio da je Radulović ipak izabran preglasavanjem, što nije dobro. Dodaje da je na konkursu bilo još dobrih kandidata, kao što je Radusinović

11862 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Demokrata i član Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Neven Gošović kazao je bio protiv da se za člana Odbora direktora CEDIS-a izabere Vladan Radulović.

U novoizabranom Odboru su, pored Radulovića, Vladimir Čađenović, Jovan Sinanović, Mirsad Džudžević i Ilija Miljanić.

Gošović je saopštio da je bio protiv izbora Radulovića, koga nisu podržala još dva člana Odbora direktora EPCG, ali je predlog usvojen preglasavanjem. Za izbor su, rekao je Gošović, glasala preostala četiri člana.

Gošović je poručio da nije mogao da podrži da se za člana Odbora izabere kandidat, bivši član Odbora direktora EPCG u vrijeme 41. Vlade Duška Markovića, protiv kojeg je u ime EPCG aktuelni predsjednik Odbora direktora EPCG MIlutin Đukanović aprila 2021. godine podnio krivičnu prijavu optužujući ga da je zajedno sa Markovićem, Dragicom Sekulić, predsjednikom i drugim članovima Odbora direktora EPCG, kao i drugima bio član organizovane kriminalne grupe koja je pribavila imovinsku korist privatnom subjektu- ,,Unipromu”, na štetu javnog interesa, u iznosu od blizu 17 miliona eura.

"Izabrati za člana Odbora direktora CEDIS-a gospodina Radulovića pod ovakvim optužbama koje su u formi krivične prijave izrečene ni manje ni više nego od strane aktuelnog predsjednika Odbora direktora EPCG, u konkurenciji na primjer sa kandidatom Rajkom Radusinovićem sa nespornim profesionalnim i moralnim autoritetom, koji se takođe prijavio na konkurs, i koga u tom postupku niko nije osporio, bilo je prosto i vrlo jednostavno pitanje za mene i zato sam glasao protiv predloženog rješenja", obrazložio je Gošović.

Ističe da je praksa da se pukim preglasavanjem biraju kandidati za ovako važne pozicije, a da pritom ne dobiju podršku oni koje niko ne osporava u bilo kom smislu, već oni za koje čelnik EPCG tvrdi da su članovi OKG koji su oštetili državu, je pristup koji definitivno nije poželjan.

"... i protiv kog ću uvijek dići glas jer politika preglasavanja uz ovakve hipoteke, bez obzira kako će biti okončan postupak po podnesenoj krivičnoj prijavi, ne smije biti obrazac funkcionisanja krovnih organa najveće državne kompanije u zemlji", zaključio je Gošović.

Bonus video: