Opština Tivat i Uprava za nekretnine potpisali sporazum o saradnji

Vlada Crne Gore nedavno je napravila organizacione i kadrovske promjene u UZN Crne Gore na čije je čelo dovedfen novi v.d. direktor Marko Bulatović, a on je na čelo tivatskog katastra postavio novog rukovodioca, Marka Kontića

2822 pregleda 1 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat

Vršilac dužnosti direktora Uprave za nekretnine Crne Gore, Marko Bulatović potpisao je juče u Tivtu Ugovor o saradnji na poslovima eskproprijacije sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem.

"Potpisivanje ovog Sporazuma predstavlja podršku Uprave za nekretnine svim kapitalnim projektima Opštine Tivat kroz procese eksproprijacija koji su neophodni opštinama u realizaciji svih bitnih projekata kao što su putevi, škole i bolnice a sve to zajedno doprinosi ekonomskom razvoju opštine i poboljšanju života naših građana“, izjavio je Komnenović.

"Uprava za nekretnine će nastaviti na intenziviranju i jačanju podrške Opštini Tivat jer kao institucija koja obezbjeđuje ažurne geodetske podloge koje su osnov za eksproprijaciju, bićemo u stalnom kontaktu kako bi pružili kvalitetnu i blagovremenu podršku kapitalnim projektima, a samim tim i razvoju Opštine Tivat koja obiluje prirodnim potencijalima", istakao je Bulatović.

Potpisivanju sporazuma kako je saopšteno iz lokalne uprave Tivta, prisustvovali su i potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić i načelnik Područne jedinice Tivat Marko Kontić koji je izjavio da intenzivno rade na rješavanju svih zaostalih predmeta i da su istrajni u namjeri da ih završe u najkraćem mogućem roku.

U proteklih nekoliko godina bilo je ogtromnih problema u radu područnog odjeljenja Uprave za nekretnine Crne Gore u Tivtu gdje se zbog lošeg rukovođenja od strane čelnika Uprave, odnosno tivatskog katastra, neodgovornog rada i nedostatka službenika, nagomilalo čak preko 5.500 neriješenih predmeta.

Vlada Crne Gore nedavno je napravila organizacione i kadrovske promjene u UZN Crne Gore na čije je čelo dovedfen novi v.d. direktor Marko Bulatović, a on je na čelo tivatskog katastra postavio novog rukovodioca, Marka Kontića.

Bonus video: