PES: Reakcije GP URA na imenovanja novog Odbora direktora Aerodroma proizvod nezadovoljstva Abazovića i Medojevića

"Iako kolege iz URA znaju da imaju najmanje kredibiliteta da bilo kome drže lekcije o meritokratiji, njihova reakcija je samo pokušaj skretanja teme sa raskrinkavanja afere Do Kvon"

10062 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Reakcije GP URA nakon imenovanja novog Odbora direktora Aerodroma Crne Gore apsolutno su očekivane, jer su proizvod zajedničkog nezadovoljstva memorandumskih partnera, Dritana Abazovića i Nebojše Medojevića, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

"To što su članovi Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, koje je imenovala Abazovićeva Vlada, zadnjeg dana mandata preko predsjednika Odbora, koga je instalirala URA, smijenili dotašnjeg direktora, unapređujući predlog PzP-a, nakon potpisivanja memoranduma, jeste primjer kako funkcioniše partija, koja dijeli sada lekcije o principima meritokratije. To je ista ona partija koja je na mjesto generalnog inspektora ANB-a postavila Artana Kurtija, koga je za tu poziciju jedino proporučilo prijateljstvo sa Dritanom Abazovićem i spremnost da za njega obavlja sve prljave poslove", navodi se u saopštenju.

"Međutim, zbog dogovora sa DPS-om, 43. Vladi Dritana Abazovića nije bilo strano ni da u Odboru direktora EPCG-a imenuje i nekadašnjeg direktora ANB-a i visokog funkcionera DPS-a Vladana Jokovića. Iako kolege iz URA znaju da imaju najmanje kredibiliteta da bilo kome drže lekcije o meritokratiji, njihova reakcija je samo pokušaj skretanja teme sa raskrinkavanja afere Do Kvon", zaključuje se.

Bonus video: