Poreska uprava traži: Stečaj za Izbor, Blue Moon i Montepescu

Iz PU su objasnili da su kod prva tri poreska obveznika u stečajnom postupku usvojeni planovi reorganizacije, ali pošto obveznici nijesu poštovali dinamiku izmirivanja poreskih obaveza iz tih planova, stekli su zakonski uslovi za otvaranje stečaja
52 pregleda 0 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.07.2017. 18:34h

Poreska uprava podnijeće incijativu Privrednom sudu za otvaranje stečajna u tri firme - Izbor Bar, Blue Moon i Montepesca, dok će firmi Rain Management koja nije izmirila jednokratnu uplatu po reprogramu, ukinuti rješenje o reprogramu i inicirati stečaj kad se steknu zakonski uslovi.

Iz PU su objasnili da su kod prva tri poreska obveznika u stečajnom postupku usvojeni planovi reorganizacije, ali pošto obveznici nijesu poštovali dinamiku izmirivanja poreskih obaveza iz tih planova, stekli su zakonski uslovi za otvaranje stečaja.

Ukupan poreski dug tih obveznika po planovima reorganizacije iznosi 889.297 hiljada, pri čemu su dospjele, a neizmirene obaveze 799.662.

Izbor Bar u vlasništvu Eurofonda, ima dospjele obaveze od 748.751 euro, Blue Moon Milutina Radulovića 38.416, Montepesca (osnivači Vladimir Koprivica i Danilo Lakić) 12.494 eura.

“Rain Management je u procesu reorganizacije i po tom planu ukupne poreske obaveze iznose 112.251 hiljada, a isti je aplicirao i za reprogram poreskog duga u iznosu od 107.440 hiljada. Taj obveznik u propisanom roku nije izvršio jednokratnu uplatu od 10.744 hiljade zbog čega će kod njega najprije biti ukinuto rešenje o reprogramu, a zatim i iniciran stečaj”, objasnili su iz PU. Osnivač Rain Managementa je, prema podacima CRPS, Mitar Radović.

PU je ranije inicirala stečaj kod osam obveznika, među kojima su Radoje Dakić i Ave Maria Koljčević. Stečaj kod firme Sindčel iz Nikšića uspješno je okončan prodajom imovine čime će se naplatiti i poreski dug.

Bonus video: