Vlada radnicima Instituta uplaćuje 1,1 milion eura

Na ovaj način je izbjegnut štrajk radnika koji je bio planiran za danas

43494 pregleda 51 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Slavica Kosić
Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.04.2024. 17:30h

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da uplati jednokratnu pomoć radnicima Instituta dr Simo Milošević u Igalu, za šta će biti izdvojeno 1,1 milion eura, a novac će biti uplaćen na žiro račun Sindikata.

Na ovaj način je izbjegnut štrajk radnika koji je bio planiran za danas.

Vlada je saopštila da je na sjednici usvojena Informacija o dodjeli jednokratne pomoći zaposlenima u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „dr Simo Milošević".

"Cijeneći situaciju u kojoj se nalaze zaposleni i značaj nastavka kontinuiranog pružanja zdravstvenh usluga, kao i potrebu očuvanje ljudskih resursa i potencijala zaposlenih koji su pokazali veliki doprinos i požrtvovanje i pored nastalih okolnosti nastavili sa pružanjem usluga korisnicima Instituta, Vlada je zadužila Ministarstvo rada i socijalnog staranja uplatiti reprezentativnoj sindikalnoj organizaciji Instituta iznos od 1.136.000 eura, kao jednokratnu pomoć zaposlenima. Takođe, zadužena je Sindikalna organizacija dr Simo Milošević Igalo da informiše Vladu o sprovedenim uplatama zaposlenim radnicima u Institutu Igalo", navodi se u saopštenju.

Bonus video: