Đukanović: Opština Budva gubi tri miliona po osnovu poreza na dohodak

"Jedna od naših sugestija biće da se vrati norma u kojoj 50 odsto od zakupa u zoni morskog dobra ide lokalnim samoupravama, i na taj način omogućimo dodatna sredstva za ulaganje u toj zoni, ali pojačamo decentralizaciju", rekao je kandidat za odbornika Slavko Đukanović

4314 pregleda 45 reakcija 11 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Kandidat za odbornika sa liste "Čist izbor - Petar Odžić" (SDP, SD, LP i građani) Slavko Đukanović apelovao je se da što prije uđe u izmjenu zakona o finansiranju lokalne samouprave, kao i izmijene neustavne norme koje degradiraju južne i opštine srednje regije.

“Samo opština Budva ovim zakonom gubi tri miliona godišnje po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i prireza porezu! Jedna od naših sugestija biće da se vrati norma u kojoj 50 odsto od zakupa u zoni morskog dobra ide lokalnim samoupravama, i na taj način omogućimo dodatna sredstva za ulaganje u toj zoni, ali pojačamo decentralizaciju! Takođe, iniciracemo da se makar dva odsto PDV vraća u budžete lokalnih samouprava! Dosta je bilo da se od Budve samo uzima, da Budva puni državnu kasu, a da za uzvrat ne dobije u kapitalnom budžetu države ni cent. Da se jedan dio PDVa vraćao u budvansku kasu, Budva bi imala i bolnicu, i sud, i dom za stare, i dom kulture, i mnoge druge sadržaje! Ulaskom u vlast posle 26. sa Zajednicom opština, iniciraćemo sve ove promjene, i na taj način osigurati dodatna sredstva u budžetu Budve!”, saopštio je Đukanović.

Bonus video: