Čelanović: MMF potvrdio sumnje koje dijelimo sa građanima već mjesecima

"Ukidanje doprinosa za PIO i tako nagla rekonstrukcija sistema generacijske solidarnosti, koji je građen decenijama, uvela bi Crnu Goru u zonu potpune finansijske nestabilnosti", kazao je generalni sekretar SD-a

2657 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Jedna od najuticajnijih međunarodnih finansijskih institucija, kao što je Međunarodni monetarni fond (MMF), potvrdila nam je sumnje koje dijelimo sa građanima već mjesecima, kazao je generalni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Čelanović.

Kaže da bi ukidanje doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i tako nagla rekonstrukcija sistema generacijske solidarnosti, koji je građen decenijama, uvela Crnu Goru u zonu potpune finansijske nestabilnosti.

"Crnogorska privreda i finansijski sistem, koji je svake godine pred pucanjem, što nam dokazuju enormna zaduženja na godišnjem nivou koja se mjere sada već milijardama, naći će se na još jednom ekspertskom udaru. A cijenu će naravno platiti građani! Kako? Najvjerovatnije kroz povećanje svih poreza, a posebno PDV-a, kroz nove namete od strane države ka privredi i neizbježno kroz nova zaduženja koja ćemo vraćati generacijama", saopštio je Čelanović.

Poručio je građanima da se ne daju zavarati "nekim velikim brojevima i kalkulatorima koji na ekranu izbacuju cifre koje su lijepe za oči".

"Sjetimo se svi, da smo ne tako davno, primali plate u milionima ili čak milijardama dinara, a za njih mogli da kupimo hljeb i jaja, a ako bi roditelji požurili do prodavnice, ostalo bi prostora i za brašno", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: