• Piše: Ekipa "Vijesti"
  • Objavljeno: 14.09.2012 u 10:00
  • 7512 prikaza
  • 79 komentara

potjernica se još čeka

Keljmendi prije četiri dana iz Crne Gore otišao na Kosovo

Dobro obaviješteni izvori “Vijesti” sa Kosova, kazali su da je Keljmendi u svojoj porodičnoj kući u Peći

Naser Keljmendi napustio je Crnu Goru u ponedjeljak 10. septembra, kada je ušao na teritoriju Kosova.

Ta informacija  “Vijestima” je potvrđena u Upravi policije, nakon što je od službenika te institucije zatraženo da odgovore kog je datuma Keljmendi   napustio Crnu Goru, na kom graničnom prelazu i u koliko sati.

“Lice N.K. je 10. septembra 2012.godine napustilo Crnu Goru prema Republici Kosovo”, piše u odgovoru Uprave policije.

Dobro obaviješteni izvori “Vijesti” sa Kosova, kazali su da je Keljmendi u svojoj porodičnoj kući u Peći.

“Policija to zna, ali nema razloga da djeluje, jer im nije stigla nikakva potjernica za Keljmendija”, kazao je sagovornik “Vijesti” sa Kosova.

Novinar Vijesti kontaktirao je juče kosovsku policiju, odakle mu je rečeno da nikakve podatke ne može dobiti dok se ne obrati “ambasadama ili Ministarstvu vanjskih poslova”.

Iako su bosanskohercegovački mediji upravo Keljmendija označili kao glavnu metu velike policijske akcije u BiH, sinoć do zaključenja “Vijesti” potjernica za Keljmendijem još nije bila raspisana.

Pusto je bilo juče ispred hotela Casa Grande

Ipak, ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović za juče je najavljivao raspisivanje međunarodne potjernice za  Keljmendijem. On je, novinarima tokom Konferencije "Sigurnost Balkana, tehnologija i obrazovanje", kazao da Keljmendi još nije uhapšen,  jer se čeka  da Tužilaštvo BiH raspiše  potjernicu.

Kazao je i da ne može reći mnogo o akciji hapšenja Keljmendija, jer "postoji opasnost da promijeni svoju trenutnu lokaciju". "Sve što vam mogu reći u ovom trenutku, a da me ne optuže da ugrožavam istragu, jeste da mi znamo gdje se nalazi Naser Keljmendi", kazao je Ahmetović, a prenijeli su bosanski mediji.

Iz MUP-a RS rečeno je  da je  Keljmendi  u bjekstvu,  nakon prekjučerašnje velike policijske akciji "Lutka"  i hapšenja koja  su uslijedila  u više gradova na teritoriji BiH. Keljmendi i Darko Elez navode se kao glavne mete akcije, usmjerene na razbijanje zločinačke organizacije osumnjičene za trgovinu drogom, pranje novca, ubistva i pripreme ubistava.

Lukač: Možda je kod vas bio na odmoru

Direktor Federalne policije BiH Dragan Lukač kazao je “Vijestima” u telefonskom razgovoru da se ne bi bavio nagađanjima da li  je neko Keljmendija obavijestio da mu se priprema hapšenje.

“Da mu je neko dojavio da će biti hapšenja, to su samo hipotetičke stvari. Potjernica za Naserom Keljmendijem nije raspisana, ali hoće danas u toku dana vjerovatno.

Potjernica će biti raspisana na međunarodnom nivou”, kazao je  Lukač. On je dodao da je tvrdnje da se Keljmendi nalazi u Crnoj Gori nijesu  govorene bez pokrića. “Da mu je neko dojavio da će biti hapšenja, to su samo hipotetičke stvari"

“To je potvrdio i njegov advokat koji je dao izjavu, čini mi se vašem mediju. Možda juče nije bio u Crnoj Gori kako su kazali vaši zvaničnici , ali je sigurno da je u Crnoj Gori  boravio duže vrijeme, moguće da je tu bio i na odmoru”, istakao je Lukač. On je dodao da Federalna policija nije kontaktirala  Upravu policije Crne Gore, povodom hapšenja Keljmendija.

“Tužilaštvo vodi istragu  i ono je mjerodavno da određene stvari tog karaktera naređuje. S obzirom da su često u medijima informacije da on ne bježi i da je spreman da dođe na razgovor kod istražnih organa, ako je tako onda je za očekivati da će se Keljmendi sam javiti i biti nam na raspolaganju u Sarajevu”, zaključio je Lukač.

Opširnije u štampanom izdanju

Ocijeni:

  • Trenutno 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Isprintaj:

Vezani članci:

Tagovi:

Naser Keljmendi, akcija Lutka

slika slika