• Piše: Biljana Batizić
  • Objavljeno: 15.11.2011 u 09:28
  • 7088 prikaza
  • 9 komentara

Vjeruje se da je bilo očevidaca

Ko je ćutao o ubistvu Esada Agovića?

Kako saznaju “Vijesti” u podgoričkoj policiji, te noći u kafani su bili Koljenović i ubijeni Agović sa još nekoliko osoba sa Konika

Nakon hapšenja Podgoričanina Fikreta Koljenovića (32) koji se sumnjiči da je pucnjem iz pištolja usmrtio Esada Agovića (40), postavlja se pitanje šta je sa onima koji su te noći bili očevici zločina, ali su ćutali o tome.

Ubistvo se dogodilo 22. septembra oko 23.40 časova u vrijeme kada je u kafani “Es Em” na Koniku pored konobara Agovića i Koljenovića, kako se sumnja, bilo još najmanje pet osoba, među kojima i vlasnik tog lokala E. B.

Kako saznaju “Vijesti” u podgoričkoj policiji, te noći u kafani su bili Koljenović i ubijeni Agović sa još nekoliko osoba sa Konika, gdje su se najvjerovatnije “igrali” pištoljem "crvena zastava", cal. 7,65 mm.

Simuliranje samoubistva

Navodno, kako vjeruju inspektori, Koljenović je u jednom trenutku prišao Agoviću, koji je čučao pored šanka, a potom primakao cijev pištolja na razdaljinu od 20-ak centimetara od tjemena konobara. Tada je pištolj opalio, a Agović je pao na pod kafane.

Vjeruje se da je Koljenović kada je shvatio šta je uradio, sa bratom i još jednim prijateljem pomjerio beživotno tijelo konobara, a potom simulirajući da je riječ o samoubistvu postavio pištolj u desnu ruku Agovića. Te noći u kafani su bili Koljenović i ubijeni Agović sa još nekoliko osoba sa Konika

Nakon toga su svi izašli iz kafane, a kasnije je vlasnik kafane pozvao policiju tvrdeći da je u lokalu našao beživotno tijelo konobara, a u njegovoj ruci i pištolj.

Te noći svi su krim-tehničarima i inspektorima PJ Podgorica tokom uviđaja govorili da se Agović vjerovatno ubio jer je, navodno, u velikim dugovima i u teškoj meterijalnoj situaciji.

Položaj tijela razotkrio istinu

Upravo položaj tijela, priča osoba sa Konika tokom uviđaja naveli su policiju te noći na zaključak da se Agović ubio pucajući sebi u glavu.

Vjerovatno bi ta verzija događaja uspjela da porodica Agović narednog dana nije posumnjala da je nemoguće da se on ubio pucajući u tjeme glave iz desne ruke, a bio je ljevak. Porodica je pozvala policiju, koja je u saradnji sa tužiocem zatražila da se uradi obdukcija, koja je pokazala da je Agović usmrćen.

Dva dana nakon ubistva policija je privela osumnjičenog ali i druge osobe, koje su te noći bile u kafani i svi su imali kontradiktornu verziju o svemu tvrdeći da nijesu bili u lokalu. “Vjerujemo da su svi znali šta se dogodilo samo su ćutali o tome"

Međutim, policija vjeruje da njihova priča nije tačna već da su dali lažne iskaze ili da su prikrivali zločin, što se kasnije i potvrdilo jer je gotovo svima na sučeljavanjima “pao” alibi.

“Vjerujemo da su svi znali šta se dogodilo samo su ćutali o tome. Tužilac je dugo čekao da se podnese prijava protiv Koljenovića, koji nam je odmah bio sumnjiv zbog kontradiktornih izjava”, rečeno je u policiji.

Supruga srušila alibi

Supruga osumnjičenog Fikreta Koljenovića srušila je njegov alibi, tvrdeći da njih dvoje gotovo godinu ne žive zajedno.

Koljenović je dva dana nakon ubistva inspektorima tvrdio da je izašao iz kafane nešto poslije 23 časa i da je, navodno, bio sa ženom.

On je tokom više saslušanja negirao da je ubio Agovića tvrdeći da je te noći bio u kafani sa bratom i jednim prijateljem, tvrdeći da je konobara volio kao velikog druga.

Vlasnik kafane E. B. policiji je tvrdio da je te noći, navodno, spavao, a da ga je iz sna probudio pucanj, nakon čega se probudio, obukao i otrčao do kafane gdje je našao beživotno tijelo konobara.

Ocijeni:

  • Trenutno 3.12/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Isprintaj:

Vezani članci:

Tagovi:

Esad Agović,

slika