navigacija Naslovnica Premium

URUČENE DIPLOME SVRŠENIM STUDENTIMA

22.12.2017 13:17

Metalurško-tehnološki fakultet proslavio 44 godine rada

"Od svog početka, Fakultet ima dobru saradnju sa industrijom u oblasti metalurgije i hemijske tehnologije u Crnoj Gori, koja se ogleda u naučno-stručnoj saradnji, kao i kroz kontakte u zapošljavanju naših kadrova”, kazala je Vukčević

Metalurško-tehnološki fakultet proslavio 44 godine rada
Vijesti online
Foto: ucg.ac.me Autor: Vijesti online

Metalurško-tehnološki fakultet proslavio je 44 godine godine rada i svečano dodijelo diplome svršenim studentima.

Čestitke studentima, uz osvrt na dosadašnji rad Fakulteta, uputila je dekanica Fakulteta prof. dr Mira Vukčević, u prisustvu prorektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Đurđice Perović i dekana fakulteta Univerziteta.

Među počasnim gostima bili su i predstavnici tradicionalnih partnera fakulteta, Uniproma - Kombinata aluminijuma i Pivare “Trebjesa”, kojima je Vukčević iskazala posebnu zahvalnost.

"Od svog početka, Fakultet ima dobru saradnju sa industrijom u oblasti metalurgije i hemijske tehnologije u Crnoj Gori, koja se ogleda u naučno-stručnoj saradnji, kao i kroz kontakte u zapošljavanju naših kadrova”, kazala je Vukčević.

Ona je izrazila nadu da će se decenijska tradicija saradnje sa poslovnim partnerima u projektima, u organizovanju praktičnih vježbi, studijskih posjeta, u nagrađivanju najboljih studenata i sličnih aktivnosti, nastaviti i u budućnosti.

Mira Vukčević

Vukčević je istakla i naučno-istraživački rad nastavnika i saradnika koji su sa preko 200 radova zastupljeni u indeksiranim publikacijama što je, s obzirom na broj zaposlenih,  visok nivo zastupljenosti.

"Pored značajne projektne aktivnosti u oblasti naučno istraživačkih projekata, ističemo nacionalne projekte, Eureku, Cost, INVO HERIC, u koje su kao istraživači uključeni skoro svi nastavnici i saradnici. Intenzivira se i bilateralna saradnja, vrlo značajna za buduće naučnoistraživačke kontakte i složenije aplikacije. U procesu realizacije su  bilateralne saradnje sa Austrijom, Slovenijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, Srbijom”, kazala je Vukčević.

Studentima je poručila da je, u današnje vrijeme, permanentno unapređivano obrazovanje inženjera od posebnog značaja, zbog ubrzanog razvoja nauke I tehnologije I čestih izmjena tehničke i pravne regulative u ovim oblastima.

Metalurško-tehnološki fakultet

"Zbog toga, dragi moji student, sigurna sam da ste na našem Fakultetu dobili odgovarajući nivo znanja, koji će vam omogućiti da se aktivno uključite u tržišnu utakmicu, gdje ćete imati priliku da pokažete svoje kvalitete i zadovoljite kriterijume poslodavca”.

Na svečanosti je dodijeljeno 28 bečelor diploma, 30 specijalističkih, dvije diplome diplomiranim inžinjerima metalurgije i jedna za stečeno zvanje magistra.

Najboljim studentima osnovnih studija Metalurgije i Hemijske tehnologije, Milici Vujović i Bojani Zindović, nagrade je uručio Nebojša Dožić, generalni direktor Uniprom KAP-a, dok je najboljim studentima specijalističkih studija Zaštita životne sredine, Tamari Krvavac, Milisavu Dačeviću i Luki Vujičiću, nagrade uručio Vanja Lazarević, direktor proizvodnje i logistike Pivare “Trebjesa” d.o.o Nikšić

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (1 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.