Crnogorski časopis u društvu svjetskih

Prestižna naučna baza Scopus Elsevier uvrstila naučni časopis Ekonomskog fakulteta „Montenegrin Journal of Economic“ u svoju najveću kategoriju Q1

1820 pregleda 1 komentar(a)
Naslovnica jednog od izdanja časopisa, Foto: Printscreen
Naslovnica jednog od izdanja časopisa, Foto: Printscreen

Crnogorska nauka, a posebno ekonomska, je ovih dana doživjela veliko priznanje - prestižna naučna baza Scopus Elsevier uvrstila naučni časopis Ekonomskog fakulteta „Montenegrin Journal of Economic“ u svoju najveću kategoriju Q1, među najpoznatijim svjetskim ekonomskim časopisima.

Kako je “Vijestima” rečeno iz uredništva časopisa, sa solidnim koeficijentom 1,8 (po kriterijumu CiteScore) ovaj crnogorski časopis se nalazi na 56. mjestu, od 226, ispred mnogih časopisa koji se nalaze na SSCI listi.

“A 50-ak mjesta ispred najpoznatijih regionalnih ekonomskih časopisa. Takođe, ostvario je po kvalitetu procentnu kategoriju od 75 odsto, što je za 22 procenta više od pomenutih regionalnih časopisa”, navode iz uredništva.

Časopis “Montenegrin Journal of Economic” osnovala je 2005. godine NVU „ELIT – Ekonomska laboratorija za istraživanje tranzicije“ iz Podgorice. Urednik časopisa je redovni profesor Veselin Drašković, a njegov zamjenik je redovni profesor Radislav Jovović.

“U redakaciji časopisa su prestižna imena svjetske i regionalne ekonomske misli. Među njima su dva nobelovca, dva laureata nagrade Kantorović i veliki broj akademika. Pored baza Scopusa i ESCI (Thomson Reuters), ovaj časopis je indeksiran na još 13 prestižnih međunarodnih naučnih baza podataka, među kojima su i Cabell’s, DOAJ, RePEc i Journal of Economics Literature”, saopšteno je iz uredništva.

Časopis ima otvoren internet pristup na sajtu www.mnje.com.

Pored baza Scopusa i ESCI (Thomson Reuters), ovaj časopis je indeksiran na još 13 prestižnih međunarodnih naučnih baza podataka.

Bonus video: