• Piše: Svetlana Mandić
  • Objavljeno: 29.09.2011 u 17:13
  • 6600 prikaza
  • 20 komentara

teže povrijeđeni

Nikšićanin Stefan Goranović (20) nožem ranio tri mladića

Goranović je uhapšen i predat nadležnom državnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju

U tuči koja se u srijedu veče oko 22 sata i 25 časova dogodila u nikšićkom naselju Kočani, u blizini kafane Sidro, dvadesetogodišnji Stefan Goranović iz Nikšića nanio je nožem teže tjelesne povrede devetnaestogodišnjacima Petru Gariću, Iliji Jakiću i Dejanu Zviceru.

Goranović je uhapšen i predat nadležnom državnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, dok će protiv trojice povrijeđenih mladića biti podnesena krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo učestvovanje u tuči.

Hitna služba Opšte bolnice obavijestila je dežurnu policija PJ Nikšić da su primljena tri mladića sa povredama zadobijenim u tuči.

Dok je drug, koji nije učestvovao u tuči, Jakića, Zvicera i Garića odvezao u bolnicu, Goranović se sa dvojicom drugova “udaljio u nepoznatom pravcu”.Povrijeđeni mladići su policiji ispričali detalje tuče u kojoj su zadobili ubodne rane.

“Nakon prepirke, kako su naveli, D.Z. je zadao jedan udarac zatvorenom šakom S.G., u predjelu glave, usljed čega je on pao. U tom trenutku S.G. su prišli I.J. i P.G. i zajedno sa D.Z. nastavili da zadaju udarce zatvorenim šakama i nogama S.G., koji je u jednom trenutku izvadio manji nož i njime zadao posjekotine i ubodne rane ovoj trojici”, navodi se u saopštenju policije.

Dok je drug, koji nije učestvovao u tuči, Jakića, Zvicera i Garića odvezao u bolnicu, Goranović se sa dvojicom drugova “udaljio  u nepoznatom pravcu”.

Više ubodnih rana i posjekotina

Direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin kazao je da je Garić zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu ubodne rane u predjelu lijeve lopatice, kao i ubodnu ranu u predjelu lijevog gluteusa, dok je snimak grudnog koša ukazao na kolaps lijevog plućnog krila, sa manjim izlivom.

On je nakon hirurške obrade zadržan u jedinicu intezivne njege radi daljeg liječenja.

Dejan Zvicer i Ilija Jakić su zadobili više ubodnih rana i posjekotina u gornjem dijelu tijela i ekstremiteta i oni su zadržani na hirurškom odjeljenju.

Dejan Zvicer i Ilija Jakić su zadobili više ubodnih rana i posjekotina u gornjem dijelu tijela i ekstremiteta i oni su zadržani na hirurškom odjeljenju. Jakić je zadobio tjelesne povrede u vidu posjekotine u predjelu ispod lijevog ramenog zgloba, dužine četiri i dubine oko pet centimetara, dok je Zvicer zadobio tjelesnu povredu u vidu ubodne rane u predjelu lijeve slabine, posjekotinu u predjelu desnog palca i između drugog i trećeg prsta, kao i manju posjekotinu u predjelu lijeve nadlaktice.

Prema riječima Ašanina zdravstveno stanje mladića je stabilno.

Policija je lišila slobode Goranovića i pronašla odbačeni nož, kojim je kako se sumnja, nanio povrede trojici devetnaestogodišnjaka.

Pronađeni nož je izuzet i biće poslat na vještačenje u Forenzički centar, dok je od svih aktera tuče izuzeta garderoba, kao i biološki tragovi iz vozila, kojim su se povrijeđeni prevezli do bolnice i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je izvršio kvalifikaciju krivičnih djela, dok su lica koja su bila u društvu Goranovića i lice koje je Jakića, Zvicera i Garića prevezao u bolnicu saslušani u svojstvu građana.

Ocijeni:

  • Trenutno 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Isprintaj:

Tagovi:

Stefan Goranović, Petar Garić, Ilija Jakić, Dejan Zvicer

slika