navigacija Naslovnica Premium

OPET IMAMO DRUGAČIJE VIĐENJE ISTINE?

7.10.2017 10:36

Novinarke odgovorile Radunoviću: Medicina ne poznaje "malo trudne" žene

“Od 123 do 200 eura mjesečno živi znatan broj građana. Ako nešto ne prijavite, onda ste ga sakrili”

Novinarke odgovorile Radunoviću: Medicina ne poznaje "malo trudne" žene Sjedište VMŠ, još neuseljeno u Beranama
Foto: Tufik Softić Autori: Ana Komatina, Tina Popović

“Vijesti” nikad nijesu tvrdile da ste glavni favorit za funkciju rektora. U novinarstvu je jasna razlika između “je” i “navodno je”. Ali hvala na informaciji da nijeste zainteresovani.

Informacije u vezi sa brojem predmeta koje predajete na Visokoj medicinskoj školi dobijene su shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama. Vaše ime upisano je pored sedam predmeta. To što uz vas, na istim predmetima ima još predavača, ne umanjuje činjenicu da ste dio tima koji predaje Hirurgiju sa njegom, Hiruršku propedevtiku, Prvu pomoć... Dakle, ili se gledate sa studentima u oči tokom predavanja iz tih predmeta ili im nikad nijeste govorili o toj materiji, jer je ne predajete. Kao ljekar znate da nijedna žena nije malo trudna. 

Takođe, činjenica je da ste vanredni profesor godinama i to vam niko ne spori. Kako smo vas u tekstu od 4. oktobra omaškom unaprijedili u redovnog (a vidim da vam to ne smeta, iako procedura još nije zvanično okončana), lapsus odnedavno (a trebalo je da stoji donedavno, jer smo upoznati sa kompletnom procedurom vašeg izbora u više akademsko zvanje, o čemu smo i izvještavali). Dakle, kad vas slučajno unaprijedimo - istina je. U svim drugim slučajevima je laž. 

Kažete da je neistina da ste sakrili honorare ali, kako navodite, “dopuštam mogućnost da sam napravio grešku što u periodu koji je prethodio donošenju Pravilnika (do aprila 2015) nijesam prijavio i primanja za predavanja na Visokoj medicinskoj školi u Beranama. 

Riječ je o iznosu od 123 do 200 eura mjesečno”. Profesore, mjesečno od ovog novca živi znatan broj građana Crne Gore, koji mu se jako raduje i teško da zaboravlja datum kad liježe na račun. Ako nešto ne prijavite, onda ste ga sakrili.

Ili opet imamo drugačije viđenje istine?

Neistinita je i vaša tvrdnja da su “Vijesti” tvrdile da su vam plaćani putni i troškovi boravka u Beranama. Saopštili smo da su “predavačima” uplaćivani i ovi troškovi, te da vi imate kuću u Beranama.

Vijesti” su vas takođe kontaktirale kada nijesu imale službena dokumenta za informacije, a vi ste obećali u telefonskom razgovoru da ćete na pitanja odgovoriti. Umjesto toga, sami procjenjujete je li vaša istina istinitija, i tvrdite da su “Vijesti” “tvrdile” i kad nijesu. 

Kad je u pitaju navodna kampanja protiv vas - ne smatramo vas za neinformisanog makar zbog visokog mjesta u partijskoj hijerarhiji, ali ako je to ovoga puta zaista tako evo   informacije - “Vijestima” su godinama zatvorena vrata na

UCG upravo zbog toga što smo izvještavali o problemima te ustanove. Rijetki su slučajevi kad smo od odgovornih sa te ustanove dobijali odgovore, jer su uglavnom i oni, poput vas, umjesto odgovora komentarisali “istine”.

Novinarke Tina Popović i Ana Komatina

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (18 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 5

 • gagi69 1 godinu i 1 mjesec
  Bravo za novinarke! Jasno i glasno. Istinito. Informativno. No, gosn. Radunovića,izgleda, žuljaju činjenice pa bi da ih zamota u svoje, davno viđene, DRPS-ovske fraze. Mala reminiscencija: Koji ono humanista, ljekar, u parlamentu CG izjavi: "...a vi rep na krsta pa pravac Srbija!"? Bješe li ono doktor Bobo? (O tome sam, zalud, davno pisao.) Dragan Perišić.
  • 3
  • 0
 • SuperHik 1 godinu i 1 mjesec
  bravo cure.;-) to što je stota rupa na svirali vladajuće partije,ne sprečava dotičnog gspodina da laže i krade.
  • 2
  • 0
 • Nada22 1 godinu i 1 mjesec
  gospodine Radunovic da vas obavjestim da je moja kcerka operisana od ehinokusa iako niste htjeli da joj pomognete .
  ( 2 )
  • 13
  • 1
  rs4ever 7.10.2017 09:47
  Zdrava ti ona bila i živa 100 godina a Radunović nikoga ne liječio ni od štucanja.Amin!
  • 11
  • 1
  upućen 7.10.2017 10:03
  Znaš li ti osnovna pravila ponašanja prije operacije. Raspitaj se za ubuduće.
  • 3
  • 1