navigacija Naslovnica Premium

"ZA LAŽNO PRIJAVLJIVANJE - KRIVIČNE PRIJAVE"

4.2.2018 16:49

Policija: Fatić prijavio da je ucjenjivan telefonom, u Beranama reagovano na sve prijave

"Kako je naznačio, B.F. je telefonsku vezu prekinuo, te je sa ovog broja potom primio sms poruku sadržine da se nešto ponese određenom licu ili će ovo lice u suprotnom objaviti spisak u javnost", navode iz Uprave policije

Policija: Fatić prijavio da je ucjenjivan telefonom, u Beranama reagovano na sve prijave
Vijesti online
Foto: Zoran Đurić Autor: Vijesti online

Bogdan Fatić, nosilac liste DPS "Berane pobjeđuje" je beranskoj policiji prijavio da ga je nepoznata osoba pozvala sa nepoznatog broja, tražeći novac "za preduzimanje neke aktivnosti," naveli su iz Uprave policije.

"Kako je naznačio, B.F. je telefonsku vezu prekinuo, te je sa ovog broja potom primio sms poruku sadržine da se nešto ponese određenom licu ili će ovo lice u suprotnom objaviti spisak u javnost. I o ovom događaju je obaviješten tužilac koji je sugerisao da se uputi inicijativa za izdavanje naredbe za izuzimanje istinga između ova dva broja, što je i učinjeno," kazali su iz policije.

Kako su rekli iz policije, Centru bezbjednosti Berane su do sada podnjete četiri prijave koje su se odnosile na navodna krivična djela protiv izbornih prava, odnosno na tzv. kupovinu glasova.

"Kada je u pitanju prijava N.V, aktiviste Demokratske Crne Gore, koja se odnosila na to da se u kući G.R. u selju Budimlja kupuju glasovi u korist koacijie „Berane pobjeđuje“, obavještavamo vas da su policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, zajedno sa službenicima CB Berane, postupili po prijavi i otkrili da ona nije osnovana. Naime, policijski službenici su po prijavi N.V. izvršili pretres objekta – kuće i drugih prostorija G.R. u naselju Budimlja kojim nisu pronađeni stvari i predmeti koji se shodno ZKP-u mogu oduzeti odnosno stvari i predmeti koji bi ukazivali na vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava. Od vlasnika G.R, kao i od još četiri lica koja su zatečena kod njega u kući, su uzete izjave u svojstvu građana. O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji nije naložio preduzimanje daljih mjera i radnji i koji nije kvalifikovao događaj kao krivično djelo protiv izbornih prava. Spisi predmeta će biti dostavljeni tužiocu," navode iz policije.

I u ostala tri slučaja, kako dodaju, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti na provjeri navoda.

"Naime, M.P. iz Budve i N.O. iz Berana, aktivisti Demokratske Crne Gore, prijavili su da se u kući R.G. u naselju Buče i u kući H.A. u naselju Donje Luge u Beranama takođe vrši pritisak na birače u korist koalicije „Berane pobjeđuje“ na način što se u prvoj kući nudi novac za glasove a u drugoj se vrši kupovina glasova. U oba slučaja je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da policija obezbeđuje obje lokacije do pretresa. Policija je potom izvršila pretrese na obje lokacije kojom prilikom nisu pronađene stvari i predmeti koji bi ukazivali na vršenje ovih krivičnih djela. Od vlasnika ove dvije kuće, kao i od drugih lica koja su tamo zatečena, su uzete izjave u svojstvu građana. Nakon prikupljenih obavještenja o svemu je obaviješten tužilac koji nije naložio preduzimanje drugih mjera i radnji odnosno koji nije kvalifikovao prijavljeni događaj kao KD protiv izbornih prava. Spisi predmeta biće dostavljeni tužiocu," ističu iz policije.

Takođe, iz policije su kazali da nije pronađen ranije prijavljen "reno" bez registarskih tablica ispred Centra za kulturu.

"Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su izvršili i provjeru navoda o zloupotrebi pmv marke „Renault Senic“, bez registarskih oznaka, te da se vozilo nalazi parkirano ispred Centtra za kulturu u Beranama. Vozilo na pomenutoj lokaciji nije pronađeno o čemu je takođe obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama," dodaju iz policije.

Iz Uprave policije su napomenuli da će policija podnijeti krivične prijave nadležnom tužiocu protiv svih lica za koja se ispostavi da su lažno prijavila krivična djela protiv izbornih prava.

"Upozoravamo političke partije da ne prijavljuju lažno krivična djela jer će za to odgovarati pred zakonom. Sa druge strane, policija će postupiti po svakoj prijavi koja se odnosi na krivična djela protiv izbornih prava i preduzeti aktivnosti kako bi provjerila navode i naravno da će podnijeti krivične prijave protiv svih za koje bude postojala osnovana sumnja da su počinili ova krivična djela," zaključuju iz policije.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (4 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 29

 • eliotnes 9 mjeseci i 2 nedjelje
  Partiska policija i partisko tužilaštvo šta ste očekivali "Iz Uprave policije su napomenuli da će policija podnijeti krivične prijave nadležnom tužiocu protiv svih lica za koja se ispostavi da su lažno prijavila krivična djela protiv izbornih prava".
  • 2
  • 0
 • Paraskeva80 9 mjeseci i 2 nedjelje
  Je li ovo Scekic opet prijeti Faticu?
  • 1
  • 0
 • Paraskeva80 9 mjeseci i 2 nedjelje
  Ovako se ophode oni koji zele glasove beranaca? Berane nikada nece oprostiti ovakvo ponasanje
  • 1
  • 0