Gardašević: Depolitizacija lokalne uprave osnov svih promjena

"Taj dugo očekivani demokratski iskorak i neophodna promjena je nešto što građani zahtijevaju i očekuju od nas. Nećemo ih iznevjeriti"
180 pregleda 5 komentar(a)
Marina Gardašević, Foto: CDU
Marina Gardašević, Foto: CDU
Ažurirano: 24.09.2016. 09:57h

Naš Program sanacije i obnove Budve, u dijelu koji govori o načinu upravljanja Opštinom, ističe depolitizaciju kao osnovni princip našeg razumijevanja načina na koji treba voditi opštinske poslove, saopštila je danas Marina Gardašević, potpredsjednica OO Crnogorske demokratske unije (Cdu) Budva i kandidatkinja za odbornicu.

"Vlast je od građana i za građane - i mi im konačno moramo pokazati na djelu da je moguće depolitizovati opštinsku upravu. Taj dugo očekivani demokratski iskorak i neophodna promjena je nešto što građani zahtijevaju i očekuju od nas. Nećemo ih iznevjeriti. Istovremeno, depolitizovana lokalna uprava će sa sobom donijeti dvije veoma bitne situacije i posljedice: Prvo, stvoriće potrebu za boljim razumijevanjem i saradnjom različitih političkih subjekata u opštini. Nije sva budvanska pamet u jednoj partiji ili na jednoj izbornoj listi, niti su svi naši stručni, ozbiljni i odgovorni ljudi politički angažovani. Takva situacija podrazumijeva i nalaže saradnju, na koju je naša izborna lista "Cdu: Volimo Budvu". Drugo, naše iskustvo u Budvi će biti model i putokaz za mirne demokratske promjene u Crnoj Gori. Naša izborna lista je, u tom smislu, početak jednog dugoročnog napora da se mijenja Crna Gora kroz jačanje njenih institucija i njenog demokratskog kapaciteta", istakla je Gardašević.

Ona je dodala da lista "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević" spremno dočekuje obaveze koje donosi upravljanje budvanskom opštinom.

"Praksa da se na odgovorne funkcije u lokalnoj upravi i u javnim preduzećima postavljaju prevashodno poslušni partijski kadrovi je pokazala svoje rezultate. Danas je Budva u krizi koju ne pamte ni najstarije generacije. Kada servilinost i poslušnost postane važnija od znanja i struke, onda za posljedicu imamo duboku političku, finansijsku, organizacionu i moralnu krizu u našoj opštini. Naša je namjera jasna i nje treba da budu svjesni i naši potencijalni koalicioni partneri u novoj opštinskoj upravi: moramo dati šansu i angažovati stručne i kompetentne ljude, koji će biti spremni da svoje znanje i energiju stave u funkciju obnove i razvoja naše opštine.I danas ističemo da naša lista "Cdu: Volimo Budvu!" preuzimanje vlasti shvata kao prihvatanje i preuzimanje odgovornosti za obnovu i razvoj naše opštine. To je važna poruka, koja najbolje opisuje naše namjere i principe koji nas rukovode", rekla je Gardašević

Bonus video: