BS Rožaje: Raskidamo koaliciju sa SDP

"Smatramo da su se ispunili uslovi, zbog toga što smo dobili udarce i na državnom nivou i način na koji SDP tretira BS, da bez obzira na odnose u okviru izvršnih funkcija nije više moguće zajednički vršiti vlast", kazao je predsjednik OO BS Rožaje, Amer Nokić
31 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me
Ažurirano: 23.07.2016. 18:53h

Opštinski odbor Bošnjačke stranke (BS) Rožaje, na sjednici koja je održana danas, jednoglasno je odlučio da koalicija BS sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) u tom gradu bude raskinuta.

To je za Radio "Rožaje" potvrdio i predsjednik OO BS Amer Nokić.

"Na jednoj od tačaka smo razmatrali i koalicioni odnos i ono što je rezultat pregovora koje smo imali sa dosadašnjim koalicionim partnerom, kada smo donijeli odluku da prekinemo saradnju sa Socijaldemokratskom partijom, jer nemamo više adekvatnih uslova da zajedno vrsimo vlast", kazao je Nokić koji je podsjetio da je već duže vrijeme aktuelna prica oko koalicije u gradu na Ibru, da se promijenio broj odbornika zbog raskola u SDP, što se odrazilo i na rješavanje zadataka tokom vršenja lokalne vlasti.

"Smatramo da su se ispunili uslovi, zbog toga što smo dobili udarce i na državnom nivou i način na koji SDP tretira BS, da bez obzira na odnose u okviru izvršnih funkcija nije više moguće zajednički vršiti vlast. Članovi OO su cijenili da nije politički korisno da na opštinskom nivou držimo za partnera nekoga ko saopštava nekakve stavove i optuzbe koje ne stoje", kazao je Nokić i dodao da je jedan od razloga raskida koalicije i to što su se "članovi SDP u posljednje vrijeme pasivizirali i nijesu u punom kapacitetu vršili funkcije na koje su raspoređeni".

Nokić je odbacio mogućnost da novu koaliciju formiraju sa Socijaldemokratama Ivana Brajovića.

"Imali smo na stolu i ponudu SD i zaključili da ni ta ponuda nije prihvatljiva za BS, jer smatramo da ona u mnogome zahtijeva više nego što su realni odnosi snaga", rekao je Nokić.

Rožajski parlament ima 34 odbornika od kojih je polovina iz BS. Po dva odbornička mjesta su pripala SDP i SD, a jedno BDZ. Najveca opoziciona partija DPS ima 12 odbornika.

Iako se o raskidu koalicije u Rožajama šuškalo već nekoliko mjeseci, do razlaza je došlo dan nakon što je u radnoj posjeti lokalnoj upravi boravio premijer Milo Đukanović.

Bonus video: