SDP sumnja u iskrenost odluke o odlikovanju Barovića

„Mnoge je Predsjednik u međuvremenu odlikovao i abolirao, da ih sada ne pominjemo, bar ne u kontekstu pominjanja herojskog čina admirala Barovića", rekao je član Predsjedništva SDP-a, Dragan Šimrak
84 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.07.2016. 09:26h

Socijaldemokratska partija (SDP) sumnja u, kako su saopštili, iskrenost odluke predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića da posthumno odlikuje admirala Vladimira Barovića.

U saopštenju te partije kaže se da se Vujanović se, nakon četvrt vijeka, „sjetio“ da posthumno odlikuje admirala Barovića.

„Mnoge je Predsjednik u međuvremenu odlikovao i abolirao, da ih sada ne pominjemo, bar ne u kontekstu pominjanja herojskog čina admirala Barovića. Kada se nakon punih četvrt vijeka, politika, zbog koje je admiral Barović digao ruku na sebe da bi spasio svoju i čast svoje otadžbine, odlučila da mu dodijeli orden časti, moramo se istinski zapitati da li je to samo otvorena politizacija“, rekao je član Predsjedništva SDP-a, Dragan Šimrak.

Kako je kazao, imaju pravo da sumnjaju u iskrenost funkcionera Demokratske partije socijalista kada je taj slučaj u pitanju.

„Jer nijesu bili baš maloljetni u vrijeme dok su vodili nadaleko čuveni „Rat za mir“, dodao je Šimrak.

Prema njegovim riječima, imaju pravo da sumnjaju u „časne“ namjere donosioca Odluke o odlikovanju „ako znamo da su se herojskog čina admirala Barovića, po svom starom običaju, sjetili u izbornoj kampanji, a u prethodnih četvrt vijeka, ni buket cvijeća nijesu položili na mjesto gdje je sahranjen“.

Bonus video: