HGI: Neprihvatljivo da se Tivćanima odloži izlazak na birališta

HGI je dio vladajuće kolaicije na državnom nivou, dok je u Tivtu opozicija lokalnoj DPS-SDP vlasti
9 komentar(a)
HGI Tivat, Foto: Siniša Luković
HGI Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.03.2016. 14:08h

HGI smatra da ne treba odložiti lokalne izbore u Tivtu koje je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović raspisao za 17.april. Odlaganje izbora u Tivtu za jesenove godine, bio je jedan od zahtjeva dijela opozicionih stranaka u pregovorim sa vlašću oko postizanja za sve prihvatljivog ukupnog izbornog ambijenta.

„Građani Tivta ne zaslužuju biti taoci raznoraznih pregovora, previranja i ucjena oko održavanja, odnosno termina redovno raspisanih lokalnih izbora. Takav odnos je neprihvatljiv i krajnje nerazuman pa, čak se može reći i jednostran. Termin za redovne izbore je u zakonskom roku sazvan. Smatramo da postoje svi potrebni preduslovi da se sprovedu dok bi prolongiranje bilo omalovažavanje prava na izbor i volju Tivćana.“- saopštila je juče HGI.

Ta stranka dio je vladajuće kolaicije na državnom nivou, dok je u Tivtu HGI opozicija lokalnoj DPS-SDP vlasti.

„HGI je o dosadašnjem opozicionom djelovanju više puta isticala potrebu za boljim načinom upravljanja i donošenju odluka za boljitak Tivćana. Naša dosljednost i jasni stavovi su bili izraženi kroz skupštinska zasjedanja i skupštinske odbore gdje smo kroz odborničke mandate zastupali interese svojih glasača,simpatizera i sprovodili data obećanja.“- kazao je juče predsjednik OO HGI Tivat Ilija Janović dodajući da se stranka inzenzivno priprema za izbore 17.aprila i da je „na osnovu redovne komunikacije sa građanima i sprovedenom posebnom anketnom istraživanju, u veoma dobrom rejtingu i pozitivnom trendu rasta podrške kod sugrađana“.

Bonus video: