Raičević: Poskupljenje vode za 40 odsto novi šamar građanima Nikšića

Od 1. januara cijena kubika vode u Nikšiću poskupila je sa 0,35 na 0,51 cent, pa je prosječni račun za domaćinstva, sa uslugom kanalizacije, skuplji za preko tri eura
110 pregleda 9 komentar(a)
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.01.2016. 11:37h

Pokret za promjene i Demokratski front Nikšić smatraju da je odlukom lokalne uprave da voda poskupi za 40 odsto upućen još jedan „šamar građanima“, kao i da je “nepotrebnom i neprihvatljivo velikom poskupljenju i vlasti zajednički imenitelj procenti”.

“Pokret za promjene i Demokratski front Nikšić smatraju da ovakav pristup pokazuje zapravo pravo lice neznavenih haračlija. Umjesto da se pohvale novim investicijama, novim halama, novim radnim mjestima, kao novogodišnji poklon lažna i korumpirana vlast poklonila je građanima nove namete i nove probleme”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Vladan Raičević, odbornik DF-a iz Pokreta za promjene.

Od 1. januara cijena kubika vode u Nikšiću poskupila je sa 0,35 na 0,51 cent, pa je prosječni račun za domaćinstva, sa uslugom kanalizacije, skuplji za preko tri eura. Što se tiče pravnih lica povećanje je neznatno pa će kubik vode umjesto 1,18 centi plaćati 1,20.

“Njihov rad najbolje je vidljiv u infrastrukturi a pogotovo kada je u pitanju kolektor, azil za pse i druge ‘investicije’, koje sve više liče na Dom Revolucije. Dovoljno je prisjetiti se famoznog nameta na ‘izlazak’ na ulicu kao i drugim štetočinskim odlukama i zaključiti o kakvim se radi političkim ehinokokusima”, smatra Raičević.

Pokret za promjene i Demokratski front Nikšić vjeruje da će građani Nikšića znati da sakcionišu vlast koju čini DPS, SDP, SD i LP, kao i da će nadležne sudske instance, kad tad “provizitati rad nikšićkih ‘procenata’, kako bivših tako sadašnjih”.

Bonus video: