Forum mladih SDP za glasanje protiv povjerenja Vladi

"Ukoliko dio Vlade neodgovorno gazduje resursima države, stavlja interese pojedinca ispred opšteg, toleriše korupciju na najvišem nivou i ne obavlja posao u skladu sa interesima građana Crne Gore, da li takva Vlada treba da dobije povjerenje izabranih predstavnika građana u parlamentu?"
12 komentar(a)
Forum mladih SDP, Foto: Forum mladih SDP
Forum mladih SDP, Foto: Forum mladih SDP
Ažurirano: 18.01.2016. 17:27h

Predsjedništvo Foruma mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore podržava najavu partije o glasanju protiv povjerenja Vladi.

"Jasna je namjera da se iza inicijative provjere povjerenja krije namjera obesmišljavanja parlamentarnog dijaloga, pokrenutog sa ciljem uspostavljavanja uslova za održavanje fer i korektnih izbora. Postavlja se pitanje, zašto neko suštinski ne želi da u Crnoj Gori stvorimo ambijent za fer i demokratske izbore koje će po njihovom završetku svako priznati, već želi ometanje i zaustavljanje tog procesa. Ukoliko dio Vlade neodgovorno gazduje resursima države, stavlja interese pojedinca ispred opšteg, toleriše korupciju na najvišem nivou i ne obavlja posao u skladu sa interesima građana Crne Gore, da li takva Vlada treba da dobije povjerenje izabranih predstavnika građana u parlamentu?", saopšteno je iz Foruma mladih SDP

Dodaju da aktuelni premijer (Milo Đukanović) nedavno situaciju dovodi do apsurda, rekavši da "u Vladi ne mogu sjedeti predstavnici partija koje nijesu učestvovale na parlametntarnim izborima".

"Dok u istoj participiraju ministri i potpredsjednik Vlade, iz partije koja još nije održala ni prvi Kongres. U toj izjavi se ogleda principijelnost premijera Đukanovića, koja je očito njegov način realizovanja političke korupcije najvišeg nivoa", zaključuje se u saopštenju Foruma mladih SDP.

Bonus video: