Muhović: SDP vodio Bihorce da se poklone "krvniku islama"

"I upamtite dobro da Lovćen Bihorcima nije otac sveti i da u njega nismo zakleti", kazao je Muhović, navodeći da je nakon posjete Lovćenu vodio podmladak SDP-a u Srebrenicu i Sarajevo
149 pregleda 605 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2015. 06:26h

Predsjednik Skupštine opštine Petnjica Adnan Muhović izjavio je da je Petar Petrović Njegoš "najveći krvnik Bošnjaka i islama", navodeći da Bihorci "nijesu zakleti Lovćenu".

Reagujući na najavu petnjičkog Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) da će mu pokloniti detektor laži, Muhović je kazao da bi lokalni funkcioneri prethodno trebalo da se podvrgnu "detektoru identiteta".

"Vi iz SDP-a ste vodili članove Foruma mladih na Njegošev grob, najvećeg krvnika bošnjačkog naroda i vjere islama, želeći na taj način da usmjerite omladinu Bihora da gleda na svijet očima tuđe kulture. I upamtite dobro da Lovćen Bihorcima nije otac sveti i da u njega nismo zakleti", kazao je Muhović, navodeći da je nakon posjete Lovćenu vodio podmladak SDP-a u Srebrenicu i Sarajevo.

"Niko drugi nego Adnan Muhović je tu istu omladinu SDP-a vodio na najveće stratište bošnjačkog naroda u Srebrenici i na mezar rahmetli Alije Izetbegovića u Sarajevu. Čisto da znaju ko su i šta im valja činiti u životu", kazao je on.

Predsjednik lokalnog parlamenta i petnjičkog odbora BS nedavno je prijavio policiji člana petnjičkog SDP-a Damira Tiganja da mu je prijetio smrću preko telefona jer je njegovog brata Eldara pominjao govoreći o divljoj gradnji u toj opštini.

Muhović je ponovio optužbe za nelegalnu gradnju, prozivajući potpredsjednika SDP-a Almira Rebronju da se krije iza saopštenja stranačkog podmlatka. On je upozorio i da je koalicija Bošnjačke stranke i SDP-a ugrožena i na državnom nivou zbog političkih sukoba u Petnjici.

"Sukob sa Bošnjačkom strankom skupo će vas koštati, moguće i u nekim drugim opštinama gdje vas BS drži kao privezak do konačnog formalizovanja novih koalicija. A i na državnom nivou ćete dobro upamtiti BS za sva vremena, taj vakat je već došao", naveo je Muhović u reagovanju.

SDP i BS u Rožajama vrše vlast.

Reagujući na navode SDP-a da petnjička vlast tjera investitore, Muhović je podsjetio da je u vrijeme njegovog mandata predsjednika Medžlisa islamske zajednice u Petnjici napravljena gusulhana, kao prva javna zgrada u novoj opštini.

Bonus video: