Radnička partija pozvala građane na anti-NATO protest

Radnička partija, ali i većinski narod Crne Gore, kazao je Radisav Jauković, ne želi savez sa onima koji bombarduju obdaništa, škole, vjerske objekte, i da bi državi mnogo bolje bilo da novac koji planira da na godišnjem nivou izdvaja za NATO, odvoji za otvaranje radnih mjesta
83 pregleda 46 komentar(a)
Radnička partija, Janko Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Radnička partija, Janko Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.12.2015. 12:22h

Radnička partija (RP) pozvala je svoje članove, simpatizere, partije ljevičarske orijentacije, ali i sindikate i građane koji su protiv NATO saveza da se dođu na sjutrašnji anti – NATO skupt koji se organizuje u Podgorici.

„Za Radničku partiju, koja je jedan od organizatora skupa, NATO savez je imperijalna vojna sila osnovana radi interesa krupnog kapitala i koja izaziva krize u svijetu na račun kojih stiče profit i gomila bogatstvo“, kaza je na konferenciji za novinare Janko Vučinić, predsjednik RP.

On je kazao da su za NATO savez životi običnih ljudi „roba“ i kada se desi da neko strada to je zanjih koleteralna šteta ili statistička greška.

„Poziv u NATO nije upućen crnogorskoj državi i njenom narodu već partijama na vlasti čiji je zadatak da Crnu Goru na prevaru uvedu u taj savez. Nije poziv došao zbog bilo kakvog napretka koji smo postigli već zbog obostranih interesa – savezu da vlada Balkanom, partijama na vlasti da produže vladavinu mimo volje naroda“, kazao je Vučinić.

On smatra da Crnoj Gori ne treba „tutor“ da bi bila demokratska država već vlast po volji naroda, izabrana na fer izborima. Vučinić smatra da je referendum o učlanjenju u NATO savez jedina opcija a da bi sve drugo bilo samo „okupacija Crne Gore“ koja bi izazvala „žestok otpor naroda“.

Vladan Šćepanović, član predsjedništva RP-a, kazao je da je dovoljno sjetiti se bombardovanja Jugoslavije i žrtava, počev od Murina pa nadalje, i da je svima jasno da je NATO organizacija od koje stradaju civili.

Radnička partija, ali i većinski narod Crne Gore, kazao je Radisav Jauković, ne želi savez sa onima koji bombarduju obdaništa, škole, vjerske objekte, i da bi državi mnogo bolje bilo da novac koji planira da na godišnjem nivou izdvaja za NATO, odvoji za otvaranje radnih mjesta.

Organizovani polazak iz Nikšića je, kako su kazali na konferenciji za novinare, u 16 časova sa Trga Šaka Petrovića.

Bonus video: