Zbog "najgoreg dijela opozicije": URA će biti jasna u odnosu prema DF-u

Bojoviću je zamjereno zbog izjave o DF-u jer je dio simpatizera to doživio kao poruku da neće da sarađuje sa njima za smjenu vlasti
121 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Savo Prelević
Građanski pokret URA, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2015. 06:37h

Građanski pokret URA usvojio je na sjednici Centralnog odbora zaključak prema kojem stranačko rukovodstvo treba da učini jasnim stav oko potencijalnih partnera za mirnu tranziciju vlasti, saznaju “Vijesti”.

Zaključak je usvojen nakon primjedbi dijela članova zbog izjave potpredsjednika Rada Bojovića uoči protesta Demokratskog fronta.

“Cilj je da učinimo nedvosmislenim da će URA, shodno svom manifestu, dovesti do mirne promjene vlasti. Naš stav da sa ovakvim DPS-om ne dolaze u obzir nikakvi koalicioni aranžmani ni prije ni poslije parlamentarnih izbora, želimo da utemeljimo jasnom porukom da ćemo, na platformi građanske i evropske Crne Gore, sarađivati sa svim istinskim opozicionim snagama”, kazao je “Vijestima” sagovornik iz pokreta.

Nekoliko članova Centralnog odbora je na sjednici održanoj u ponedjeljak negodovalo zbog Bojovićeve izjave da su organizatori protesta (DF) “najgori dio crnogorske opozicije”, jer je dio simpatizera to doživio kao poruku da URA neće da sa Frontom učestvuje u stvaranju nove većine i nužne promjene vlasti.

“Dominantno raspoloženje je bilo da, bez obzira na stalne napade pojedinih čelnika DF-a, treba da nastavimo sa politikom izbjegavanja sukoba sa ostatkom opozicije zbog zajedničkog cilja - dolaska do mirnih promjena. Imamo jako dobru saradnju sa Demosom i Demokratama, ali je vjerovatno da bez ostatka opozicije, uključujući DF, neće biti moguće dobiti većinu za novu vlast. Dalek nam je radikalizam i dio politike i vrijednosti DF-a, ali je neosporno raspoloženje da sa svima u opoziciji sarađujemo na platformi građanske i evropske Crne Gore”, rekao je izvor “Vijesti” iz URA.

Bojoviću je juče bio isključen telefon.

Odbor je osudio i pretvaranje mirnih demonstracija u nasilne i pokušaj upada u parlament “što je bilo izigravanja volje većine građana” ali i “neoprostivo ponašanje dijela policije koja je brutalno tukla građane”.

Bonus video: