Rudović: Opozicija da pokaže kompetentnost i odlučnost

Građanski pokret URA je, kako je rekao Rudović, nadajući se da će sve relevantne istinske opozicione partije krenuti istim putem, posvećen sistematskoj pripremi svojih reformskih politika koje će omogućiti razvoj Crne Gore
60 pregleda 7 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Arhiva Vijesti
Neđeljko Rudović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.09.2015. 12:32h

Svi koji iskreno žele bolju, bogatu, pravedniju i pesrpektivniju Crnu Goru moraju da se okrenu strpljivom građenju ozbiljne politike i stvaranju uvjerljive alternative koaliciji Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Bošnjačke stranke, smatraju u Građanskom pokretu Ujedinjena reformska akcija (URA).

„Opozicione snage su pred izazovom da uvjere sve građane da rade u svoju korist podržavajući političke promjene i da svoju podršku daju ljudima koji imaju viziju, znanje i volju da je sprovedu u djelo. Drugi preduslov za promjene je da opozicija demonstrira kompetentnost i odlučnost da Crnu Goru nepokolebljivo vodi u ekonomski i sveukupan oporavak i razvoj“, kazao je član Koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA, Neđeljko Rudović.

Sve to, dodao je, bez straha od „beskrupulozne prakse DPS i njenih satelita“ da, bez obzira na štetu koju nanose Crnoj Gori, zloupotrebljavaju državni aparat za svakojake, pa i lične obračune sa oponentima.

„Za uspjeh i spašavanje Crne Gore od potpunog sunovrata nije rješenje galama, samoobmanjujući bojni pokliči, prijetnje hajkama i revanšizmom. Tako je najlakše, ali ni izbliza nije dovoljno za postizanje cilja“, rekao je Rudović agenciji MINA.

Građanski pokret URA je, kako je rekao Rudović, nadajući se da će sve relevantne istinske opozicione partije krenuti istim putem, posvećen sistematskoj pripremi svojih reformskih politika koje će omogućiti razvoj Crne Gore.

„Uporedo razvijamo i jačamo naše ljudske resurse, okupljajući stručnjake od integriteta, koji su spremni da momentalno preuzmu ključne poluge vlasti i uspješno ispune očekivanja građana da od Crne Gore napravimo uređenu i perspektivnu državu“, dodao je on.

Rudović je kazao da su krenuli od Koordinacionog odbora, kao njihove Vlade u sjenci. „Ali se tu ne zaustavljamo već dodatno popunjavamo naše timove stručnjacima raznih profila“.

„Građanski pokret URA ima nedvosmislenu odluku da sa ovakvim DPS-om ne ulazi ni u predizborne ni u postizborne aranžmane. To smo odlučili prilikom osnivanja, a jedan od razloga se vidi sada, nakon što je Specijalno tužilaštvo naložilo hapšenja u Budvi i Baru i faktički ukazalo da u DPS-u postoje kriminalni klanovi“, dodao je on.

Iako, kako je rekao Rudović, vjeruju da je u DPS-u velika većina savjesnih ljudi, jasno je da u toj partiji funkcioniše nekoliko kriminalnih struktura, ogrezlih u višegodišnje i višemilionske prevare. „Nas interesuju promjene, a ne saradnja sa nekim ko ima takvu hipoteku i ko će ostati ubilježen da je najubjedljivije izborne pobjede ostvarivao baš u Budvi i Baru, gdje su kriminalne afere najvidljivije“.

„Vladajuća DPS-SDP-BS koalicija do prije neku godinu je poricala da u Crnoj Gori uopšte postoji organizovani kriminal, pa su promijenili mišljenje kada su, ulazeći dublje u proces integracija, sabijeni uz zid pritiskom iz Vašingtona i Brisela“, naveo je on.

Do tada su, rekao je Rudović, sve one koji su ukazivali na pogubne veze kriminala i korupcije sa djelovima vrha vlasti nazivali frustriranim gubitnicima.

Sada se, rekao je, otkriva da se radi o desetinama i desetinama miljona eura koje su zloupotrebili visoki funkcioneri DPS-a, čime se demaskira karakter i sistem njihovog „upravljanja“ Crnom Gorom zasnovan na „sigurnim glasovima“.

„U skorašnjoj i već čuvenoj analizi Uprave policije opet negiraju veze kriminalaca i visokih funkcionera, prebacujući sve na niže činovnike, čime nastavljaju da ismijavaju zdrav razum građana Crne Gore“, zaključio je Rudović.

Bonus video: