Alternativa Crna Gora će se pridružiti protestu Fronta

„Teško je sve to posmatrati nijemo. Teško je vidjeti djecu funkcionera kako se nađu uvrijeđeni ako moraju stati na pješačkom prelazu da prođe neki starac sa pola hljeba nađenih u kontejneru“, kaže se u saopštenju
317 pregleda 14 komentar(a)
Demokratski front, poster, plakat, protesti, Foto: Zoran Đurić
Demokratski front, poster, plakat, protesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.09.2015. 18:07h

Grupa građana Alternativa Crna Gora saopštila je da će se pridružiti protestu zakazanom za nedjelju u Podgorici.

„Kao organizacija čiji su prioritet socijalna prava i ekonomski položaj građana Crne Gore, osjećamo dužnost da iste i podržimo“, saopšteno je iz Alternative.

Kako su naveli, u njihovoj organizaciji ima studenata koji znaju da nakon završenog studiranja neće imati posao u državi u kojoj žive, radnika koji mjesecima nijesu primili platu i koji, pored standardnih računa i osnovnih životnih namirnica, ne stižu da plate obaveze, kao i roditelja koji su morali uzeti kredit za knjige svog djeteta.

„Teško je sve to posmatrati nijemo. Teško je vidjeti djecu funkcionera kako se nađu uvrijeđeni ako moraju stati na pješačkom prelazu da prođe neki starac sa pola hljeba nađenih u kontejneru. Teško je posmatrati privođenje članova naše organizacije jer se smatramo nepoželjnima u državi u kojoj živimo“, kaže se u saopštenju.

Najteže je, kazali su iz Alternative, slušati da o slobodi i demokratiji priča neko ko je od građanske stvorio privatnu državu, ograničio slobodnu riječ, omogućio izvršenje mobinga nad radnicima, onemogućio jednako liječenje i školovanje za sve, podigao zid između bogatih i siromašnih.

„Bogatima je priklonio zakone, siromašnima je oduzeo hljeb“, dodaje se u saopštenju.

Iz Alternative se poručili da sve može biti drugačije, i da će njihova zastava biti razvijena na protestu u nedjelju.

Bonus video: