Lukovac i Baletić u Savjetu GP URA

URA će savjetovati univerzitetski profesori Milorad Simunović, Marko Backović, te Maja Kostić-Mandić
196 pregleda 11 komentar(a)
Branko Lukovac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branko Lukovac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.05.2015. 06:57h

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) počeo je proces formiranja Savjeta, koji će činiti poznati intelektualci i dokazana imena u svojim profesijama.

Prema nezvaničnim informacijama, članstvo u Savjetu URA do sada su potvrdili režiser Branko Baletić i nekadašnji šef crnogorske diplomatije i koordinator Pokreta za nezavisnost Branko Lukovac. Tako je u URU sada i drugi koordinator nekadašnjeg Pokreta za nezavisnost pored Rada Bojovića koji se politički aktivirao prihvatanjem mjesta potpredsjednika.

Članstvo u Savjetu URE prihvatio je profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i nekadašnji dekan tog fakulteta u dva mandata dr Marko Backović. On sada predaje i na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Savjetu građanskog pokreta će biti i profesorica na Pravnom fakultetu u Podgorici dr Maja Kostić-Mandić. Ona je nekadašnja poslanica Pokreta za promjene (PZP) koji je napustila jer se razišla sa politikom Nebojše Medojevića.

U Savjetu URE biće i istoričar i nekadašnji pripadnik Saveza reformskih snaga s početka 90-ih Vaselj Camaj, advokat iz Rožaja Velija Murić, arhitekta Slobodan Bobo Mitrović, te profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću dr Milorad Simunović.

Simunović je poznat javnosti i po tome što je podržao studente Filozofskog fakulteta u prošlogodišnjem sukobu upravom. On je bivši šef Studijskog programa za psihologiju.

Simunović je pored rukovodećeg mjesta na tom odsjeku, napustio i mjesto predavača, jer se, kako je tada naveo, protivi tome da se profesori finansiraju isključivo od studentskih školarina i da budu "studentska globa".

Velija Murić je zastupnik porodica putnika koji su oteti u vozu u Štrpcima kao i porodica žrtava NATO bombardovanja Murina.

Bonus video: