Odbori SDP-a: Rožajci uz Krivokapića, Barani uglavnom protiv

Iz Krivokapićevog tabora su zamjerili na „potpunom instruiranju“ delegata, čemu su u prilog dali i listove na kojima se vide zaokružena imena „a koji su dijeljeni uoči konvencije i kojima je direktno sugerisano koga treba glasati“
43 komentar(a)
Ivan Brajović, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.04.2015. 06:41h

Rožajski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) jednoglasno je pružio podršku lideru te partije Ranku Krivokapiću, dok je u barskom odboru prevagnula struja Ivana Brajovića, ali šef SDP-a može računati i na dio podrške barskih funkcionera.

Na opštinskoj konvenciji barskog SDP, koji uz podgorički i petnjički daje najveći broj delegata na kongresu, prevagnula je Brajovićeva struja, iako ni pristalice Krivokapića nisu prošle ispod očekivanja.

U kontaktima sa predstavnicima obje strane, „Vijestima“ je rečeno da je po ishodu glasanja, odnos snaga među delegatima konvencije bio, zavisno od izvora, 120-130 za Brajovića, odnosno 40-50 za Krivokapića.

U glasanju za 42 delegata kongresa i za sedam članova GO, Brajovićeva struja je ostvarila takođe očekivanu, mada, ne u potpunosti i planiranu većinu.

Iz Krivokapićevog tabora su zamjerili na „potpunom instruiranju“ delegata, čemu su u prilog dali i listove na kojima se vide zaokružena imena „a koji su dijeljeni uoči konvencije i kojima je direktno sugerisano koga treba glasati“.

“I pored svega toga, Krivokapić može na kongresu trećeg maja da računa na najmanje deset sigurnih glasova delegata iz Bara, a to su ljudi koji su dosad manje-više javno ispoljili svoje opredjeljenje”, tvrde iz Krivokapićevog krila. Iz suprotnog tabora tvrde, međutim, da je riječ o najviše osam.

Brajovićevi su zamjerili drugoj strani da je u radnom dijelu konvencije ignorisala govornike „time što u tim trenucima nijesu bili prisutni u sali“.

Svih sedam kandidata za GO SDP - Danilo Orlandić, Zoran Pajović, Anita Subašić, Damir Kalamperović, dr Simeun Dragaš, Tomislav Markolović i Samir Duraković - su za Brajovića.

Rožajski SDP jednoglasno je za Krivokapića, saznaju “Vijesti” u tom odboru. Iz tog odbora “Vijestima” je rečeno i da je poslanik Izet Bralić jedini kandidat za predsjednika OO.

Iz rožajskog SDP-a saopšteno je da je konstatovano da je najbolje nastaviti sa “dokazanim liderstvom”.

Rožajski SDP konstatovao je “da je manjak individualnosti SDP-a uvijek za Crnu Goru značio zastoj u njenom razvoju”. Taj odbor bira 26 delegata, dok će njih 6 biti izabrano po automatizmu.

“Kontinuitet nezavisne politike i dokazanog liderstva, neophodan je uslov daljeg rasta SDP-a”, saopšteno je iz rožajskog odbora.

Žabljački SDP odredio je dva delegata za kongres stranke, od čega jedan po funkciji, i sudeći po saopštenju, podržaće Krivokapića.

"Nastavak nezavisne politike i dokazanog liderstva je neohodan uslov za rast SDP-a", navodi se u saopštenju.

Bonus video: