Muhović: Predsjednik sam, ne mogu u auto iz Rumunije

"To auto nije valjalo ništa, to je rumunski auto, benzinac 1,2, to je auto za komunalnu policiju, za 'rejnbov' usisivače, to nije auto za predsjednika", rekao je Adnan Muhović “Vijestima”
767 pregleda 245 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Arhiva Vijesti
Adnan Muhović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.04.2015. 06:18h

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Petnjica Adnan Muhović, zamijenio je službeni automobil marke "dacija logan" koji je opština dobila kao donaciju, za "opel insigniu", a opravdanje za takav potez je to da "rumunski auto nije za predjsednika".

Automobil koji je Muhović zamijenio za skuplji, Petnjici je donirao Izet Rastoder, vlasnik kompanije "Derbi banana" u Sloveniji, a pored njega opštini je donirao i "daciu duster".

Upitan zbog čega je zamijenio službeni automobil, Muhović je rekao da je vozilo bilo loše i da "rumunski auto nije za predsjednika".

"Zbog toga što nije valjalo ništa, rumunski auto, benzinac 1,2, to je auto za komunalnu policiju, za "rejnbov" usisivače, to nije auto za predsjednika", rekao je Muhović "Vijestima".

Muhović je, kako je "Vijestima" rekao izvor iz Petnjice, Skupštini opštine zamjenu automobila pravdao navodeći da je "dacija" "neodgovarajućih tehničkih karakteristika".

"Ovaj čovjek nam je donirao dvoje auta, jedno koje je je izuzetno dobro i jedno koje je bilo izuzetno loše, da vam pravo kažem. Ne može se s njim otići do Podgorice, a do Tuzle sam bio i imao sam probleme", rekao je Muhović.

On je rekao da je zamjenu obavio u "Osmanagić company".

Upitan zašto automobil, ako je uzet iz salona, ima na sebi nikšićke tablice, Muhović je rekao da se on i dalje vodi na firmu "Osmanagić" i da je trenutno na probi.

"Ali uzimamo ga da znate, nećemo ga vraćati jer je izuzetan auto i povoljno smo ga našli, 12.000 nas je ukupno koštalo, odnosno će nas koštati", naveo je Muhović.

Muhović tvrdi da je sve urađeno po zakonu, i po sistemu zamjene polovnih automobila. On je na kraju razgovora kazao da je sve ovo priča Socijaldemokratske partije (SDP) i da "nema blage veze".

On je poručio da SDP nikad neće doći na vlast u Petnjici, i nazvao ih pogrdnim imenom. Sagovornik "Vijesti" iz Petnjice rekao je da su automobili koje je Rastoder donirao bili novi i da su imali osiguranje i pet godina garancije.

Odluku, tek, treba donijeti

Muhović je rekao da Opština tek treba da donese odluku o zamjeni vozila, a za "Insigniu" će doplatiti do 5.000 eura.

"Mi treba da donesemo odluku o zamjeni postojećeg vozila "dacia" za "opel insigniu", da sve to ispreciziramo. Doplatićemo ubrzo, to je budžetom opštine planirano, ja sam inicijator toga, kao predsjednik SO. Predjsednik Opštine odobrava sredstva, sve je to u skladu sa zakonom. Opština je samo 5.000 izdvojila za nabavku službenih automobila, ostalo su donacije. Auto je tehnički bio neispravan, uračunat je 7.100 eura, ekstra smo prošli", kazao je Muhović.

Bonus video: