Radović izabran za šefa OO Radničke partije u Bijelom Polju

Inicijativni odbor RP pozvao je sve građane koji su spremni za promjenu „robovlasničkog i mafijaškog režima“ da im se pridruže i podsjećaju na vrijeme kada je ta opština umjesto sa najvećom stopom nezaposlenosti bila industrijski centar sjevera
109 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Radović, Foto: Privatna arhiva
Dragan Radović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.03.2015. 14:16h

Bivši predsjednik Kluba mladih Nove u Bijelom Polju i predsjednik NVO „Agrocentar“ Dragan Radović izabran je danas za predsjednika OO Radničke partije u Bijelom Polju, jednoglasna je odluka sindikata svih propalih preduzeća u Bijelom Polju. Inicijativni odbor sindikata, koji broji 30 članova, u saopštenju dostavljenom medijima ističe da daje bezrezervnu podršku svom lideru Janku Vučinicu, koji se "dokazao u sindikalnoj borbi i najhrabrije se bori za prava radničke klase".

„Radničku partiju doživljavamo kao svoj istrument i servis preko kojeg ćemo se najbolje izboriti za svoja prava. Saglasni smo da je dosta bilo podjela po nacionalnoj i vjerskoj osnovi a da su najprioritetnije ekonomske i socijalne teme. Svjesni smo da smo svi na rubu egzistencije i da su nam sva prava uskraćena. Zbog teške ekonomske situacije uskraćeno nam je i pravo na život dostojan čovjeku“, kaže se u saopštenju.

Inicijativni odbor RP pozvao je sve građane koji su spremni za promjenu „robovlasničkog i mafijaškog režima“ da im se pridruže i podsjećaju na vrijeme kada je ta opština umjesto sa najvećom stopom nezaposlenosti bila industrijski centar sjevera.

Incijativni odbor je naveo da u lokalnom Fondu PIO vlada opstrukcija nadležih prilikom primjene zakona. Danas smo komentarisali i opstrukciju nadležnih prilikom primjene zakona za prijevremenu penziju, koji je nedavno usvojen u Skupštini Crne Gore.

„Neljubaznost, nekultura i arogantnost zaposlenih u lokalnoj jedinici fonda PIO izrevoltirao je sve građane koji su se obratili i željeli se informišu o tome da li ispunjavaju uslove shodno zakonu. Zato nas sabotaža režimskih vojnika u fondu PIO koji zakon tumače na pogrešan način sa željom da nas eliminišu, još više postiče da se na demokratski način, preko Radničke partije, borimo za prava radničke klase“, navodi Inicijativni odbor.

Radnička partija, dodaje se, je antinacionalistička jer jednako smo siromašni, kako Srbi, tako i Muslimani, Bošnjaci i Crnogorci, sa zajedničkim ciljem smjene diktatorske i mafijaške vlasti, koja je od Crne Gore napravila privatnu državu.

„Borbu ćemo voditi u okvirima demokratskih normi, novim zakonima koji idu u prilog radniku, na izborima kao i na protestima. Pozivamo i radnike iz privatnog sektora koji nadničare kod svojih poslodavaca koji nepoštuju osnovna prava iz radnog odnosa. Kao što su ugovori o radu na određeno vrijeme i radni angažman preko agencije za privremeno ustupanje radnika, neredovna i isplata minimalne zarade, prisilni prekovremeni rad, uskraćivanje prava na slobodne dane za vikend i praznike itd... odlike su odnosa privatnika prema zaposlenima“, kaže se u saopštenju IO RP, sa porukom za građane.

„Nemamo dva života da bi jedan poklonili DPS–u“.

Bonus video: