BS: Rožajci zabrinuti za psihičko stanje funkcionera DPS-a

BS je već u prvih šest mjeseci na vlasti uposlila pripadnike „pravoslavne vjeroispovjesti, albanske nacionalnosti i lica sa invaliditetom, što predstavlja samo prvu fazu ravnomjerne zastupljenosti manjina i lica sa invaliditetom, a naredni koraci biće njihovo veće učešće u organima lokalne samouprave“
6 komentar(a)
SUBNOR, Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
SUBNOR, Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.02.2015. 14:52h

„Građani Rožaja izražavaju zabrinutost za psihičko stanje funkcionera opozicione Demoktarske partije socijalista u našem gradu, nakon svih verbalnih napada na nas, koje bivša vlast plasira javnost u vidu saopštenja, preko različitih novina,“ smatraju u rožajskom odboru Bošnjačke stranke (BS).

Pozadina takvog djelovanja, istakli su iz lokalnog BS, skrnavljenje je nove vlasti, te nanošenje štete ugledu stranke koja je „zahvaljujući demokratiji, glasu i volji naroda postala vodeća politička partija“ u gradu pod Hajlom.

„Iako smo navikli na ovakav tretman, ipak nas zabrinjava njihova malicioznost i zahuktavanje u koje ulaze sa mnogo elana. Bivša vlast nije stvorila ambijent za život i rad našim građanima jer je nesavjesno trošila sredstva Opštine, pri čemu su benefite imali samo lojalni članovi DPS-a.“

Tu praksu, tvrde iz BS, je nova vlast prevazišla i već u prvih šest mjeseci uposlila pripadnike „pravoslavne vjeroispovjesti, albanske nacionalnosti i lica sa invaliditetom, što predstavlja samo prvu fazu ravnomjerne zastupljenosti manjina i lica sa invaliditetom, a naredni koraci biće njihovo veće učešće u organima lokalne samouprave“.

„BS u Rožajama ima za cilj obezbjeđenje za život svim građanima, kako bi se stopirale migracije stanovništva i stvorio bolji ambijent za život naših građana. Dosadašnji koraci lokalne vlasti su već dobili pažnju investitora i očekujemo da će do kraja ove godine sa sigurnošću posao dobiti preko 500 naših građana. Rukovodstvo intezivno radi na dugoročnim projektima a efekti će biti očigledni do kraja ove godine.“

Bivša lokalna vlast je, vjeruju u BS, svojim postupcima tjerala kako investitore, tako i građane iz Rožaja, „predstavljajući našu Opštinu kao socijalnu rupu koja uvijek očekuje pomoć i milostinju Podgorice“.

„Intezivno radimo na izradi projekata koji su ostvarljivi i već su dobili zeleno svjetlo od EU fondova i naših partnera iz Turske, Azerbejdžana i rožajske dijaspore.“, najavili su iz BS.

Bonus video: