Kontinuiran napredak ka EU doprinesi i NATO integracijama

“Auer je iskazao zadovoljstvo, u šta se lično uvjerio, posvećenošću crnogorske administracije u sprovodjenju procesa evropskih i evroatlanskih integracija”, kaže se u saopštenju
2 komentar(a)
Evropska unija, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Evropska unija, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.02.2015. 17:31h

Napredak Crne Gore i uspješan kontinuitet u evropskim integracijama značajno doprinosi i putu za članstvo u NATO, ocijenjeno je u razgovoru državnog sekretara Bojana Šarkića sa načelnikom Odjeljenja za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslova, Eduardom Auerom.

Šarkić je informisao Auera o trenutnom statusu Crne Gore u evropskim integracijama i aktivnostima u okviru pregovaračkog procesa koje su u nadležnosti Ministarstva odbrane (MO).

“On je istakao nastavak angažovanja pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama upravljanja krizama u okviru Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike EU, i upoznao sagovornika sa učešćem u EU misijama „ATALANTA“ i EUTM Mali”, kaže se u saopštenju MO.

Šarkić je predstavio status Crne Gore na putu ka članstvu u NATO, intezivnu implementaciju reformi u oblasti odbrane kao i realizaciju Petog ciklusa Godišnjeg nacionalnog plana za članstvo.

“Auer je iskazao zadovoljstvo, u šta se lično uvjerio, posvećenošću crnogorske administracije u sprovodjenju procesa evropskih i evroatlanskih integracija”, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su zajednički konstatovali da napredak Crne Gore, koji je ostvaren u evropskim integracijama i uspješan kontinuitet u pridruživanju Evropskoj uniji, značajno doprinosi i NATO integracijama, obzirom na komplementarnost tih procesa.

Bonus video: