Vučinović: Samo iz vlasti možemo štititi Hrvate

„Naša želja je da se u Tivtu vratimo u vlast, jer smatramo da samo sudjelovanjem u vlasti možemo doprinijeti boljitku našega naroda"
0 komentar(a)
Marija Vučinović, Foto: Siniša Luković
Marija Vučinović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.12.2014. 14:52h

Predsjednica HGI i ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović najavila je skori povratak te stranke u lokalnu vlast u Tivtu. U tom gradu gdje živi najveći broj Hrvata u Crnoj Gori i HGI ima svoje sjedište, ta stranka već skoro tri godine nije dio vladajuće koalicije DPS-SDP, koje Vučinovićkinoj stranci nisu produžile višegodišnju saradnju nakon posljednjih izbora u aprilu 2012.

„Naša želja je da se u Tivtu vratimo u vlast, jer smatramo da samo sudjelovanjem u vlasti možemo doprinijeti boljitku našega naroda", poručila je Vučinović sa Božićnjeg koktela koji je HGI sinoć priredila za svoje simpatizere i članove u tivatskom hotelu “Pine”.

HGI je na državnom nivou, dugogodišnji koalicioni partner u vlasti sa DPS i SDP, a premijer Milo Đukanović je mjesto ministarke bez portfelja u svom kabinetu prije par godina ustupio Vučinovićki koja je potom izjavila da je, koristeći tu poziciju, u državnoj upravi zaposlila više pripadnika svoje stranke. Predsjednica HGI je sinoć na koktelu u Tivtu kazala da ta stranka može biti zadovoljna svojim rezultatima u godini na izmaku.

“Ono što smo ostvarili u prošloj godini HGI je učvrstilo na političkoj sceni Crne Gore, a svojim aktivnostima i djelovanjem samo smo željeli i dokazali da ovdje postojimo, da ovdje radimo i da samo jačamo. Hrvati su u Crnoj Gori danas zaista prepoznati, kako na državnom tako i na lokalnom nivou. Željela sam reći da naši odbornici i u lokalnom parlamentu i na državnoj razini daju zaista svoj doprinos", podvukla je Vučinović obraćajući se auditorijumu u kojem su, pored ostalih, bili i konzul Republike Hrvatske u Kotoru Hrvoje Vuković i više sveštenika Kotorske biskupije.

Bonus video: