Istraživanje za izbore u Tuzima: Albanski forum pobjednik

Anketu je sproveo instraživački sektor AA, za potrebe izborne liste Albanski forum koja se kandiduje na lokalnim izborima za skupštinu Opštine Tuzi 3. marta
4138 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Najnovija anketa javnog mnjenja, koja je realizovana prije nekoliko dana na području opštine Tuzi, vezano za izbore koji će se održati 3. marta, pokazuje da je pobjednik izbora Albanski forum!

Anketu je sproveo instraživački sektor AA, za potrebe izborne liste Albanski forum koja se kandiduje na lokalnim izborima za skupštinu Opštine Tuzi 3. marta, na uzorku od 800 ispitanika od prvog do desetog februara 2019. godine.

Izbori TuziIlustracija

Na području opštine Tuzi, ukupan broj građana koji imaju pravo glasa je 11,941 dok prema istraživanju na izbore 3 marta izlaznost biće 61.25% ili 7,314 birača.

Prema rezultatima ankete, Albanski Forum(AA-DSA-DUA) ima najveću podršku građana sa 44,3 % , ili 15 odbornika u lokalnom parlamentu. Kao druga snaga rangirana je Demokratska partija socijalista sa 31,5 % ili 11 mandata. Tri mandata dobila bi Bosnjačka stranka ili 10%. Sa jednim mandatom, prema anketi imaju Socijaldemokrate sa 5,5%, Demokrate 5,5 % i Socijalistička narodna partija 3,2%.