Dedeić razgovarao sa diplomatama Sirije u Beogradu

"Tokom dužeg razgovora, Obeid je upoznao lidera SL sa posljedicama stravične agresije koju su na Siriju i njen narod izvršili teroristi i plaćenici"
190 pregleda 2 komentar(a)
Mazen Obeid, Dobrilo Dedeić, Foto: Srpska lista
Mazen Obeid, Dobrilo Dedeić, Foto: Srpska lista
Ažurirano: 12.08.2014. 15:40h

Predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić razgovarao je u Ambasadi Sirijske Arapske Republike u Beogradu sa Mazenom Obeidom, otpravnikom poslova te države u Srbiji.

"Tokom dužeg razgovora, Obeid je upoznao lidera SL sa posljedicama stravične agresije koju su na Siriju i njen narod izvršili teroristi i plaćenici iz desetina država podržani novcem koji se ulaže za svrgavanje predsjednika Bašara El Asada koji uživa ogromnu podršku naroda Sirije izraženu na fer i demokratskim izborima.

Otpravnik poslova Sirije potencirao je stradanje svog naroda kao posledicu američkog pritiska na civilizaciju Sirije koja je jedna od najstarijih na planeti. On je kazao i da se razne vrste terorista i fundamentalista koriste kao sredstvo za raspirivanje rata u Siriji, te da se njihove lične slabosti, avanturizam i loš karakter koriste kao poluga za unošenje razdora u arapskom svijetu", stoji u saopštenju SL.

Obeid je, kako kažu, naglasio žaljenje "zbog činjenice da su pojedine grupacije terorista angažovane sa područja Balkana, iz neposrednog okruženja Srbije i sa njenog dijela teritorije pod okupacijom NATO pakta".

"Obeid je istakao da su islamska većina i pravoslavna hrišćanska manjina u Siriji živjeli u punom građanskom jedinstvu i suživotu sa vjerskim razlikama sve do pojave terorista koji čine zločine nad pravosavcima i njihovim hramovima.

Predsjednik Srpske liste kazao je da je SL jedina politička partija u Crnoj Gori koja se protivi ulasku u NATO pakt i, istovremeno, principijelno je evroskeptična zbog aktivne uloge Evropske unije u procesu komadanja Srbije. Za razliku od drugih prosrpskih i stranaka iz nekadašnjeg bloka za zajedničku državu koje su u međuvremenu ,,građanizovane'' i kojima ,,kosovska'' politika EU ne smeta, Srpska lista nije zaboravila ko nam je okupirao Kosovo i ko je protjerivao i ubijao nedužne i nemoćne u Republici Srpskoj Krajini, Republici Srpskoj i Saveznoj Republici Jugoslaviji.

Sagovornici su apostrofirali principijelnu, korektnu i pravičnu ulogu Rusije u sirijskom sukobu, baš onakvu kakvu je imala i tokom agresije NATO pakta na srpski narod, ali i podršku arapskih država Srbima tokom stradanja od NATO pakta.

Dobrilo Dedeić je poručio da herojska borba sirijskog naroda i Bašara El Asada protiv rasparčavanja njihove države zaslužuje podršku svih ljudi u Crnoj Gori kojima je gram razuma i obraza preči od jednoglasne aklamativne podrške koju su NATO, Brisel i militarno krilo spoljne politike SAD-a obezbijedili u parlamentu Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: