Fraj: Crna Gora je lider u evropskim i evroatlantskim integracijama

On je pohvalio napredak i rezultate sprovedenih reformi na evroatlantskom i evropskom putu, ističući da će Njemačka nastaviti da podržava Crnu Goru
6 komentar(a)
Torsten Fraj, Igor Lukšić, Foto: MVPEI
Torsten Fraj, Igor Lukšić, Foto: MVPEI
Ažurirano: 10.06.2014. 16:42h

Napretkom, koji je Crna Gora ostvarila na svim poljima, izgradila je lidersku poziciju u evropskim i evroatlantskim integracijama, a Njemačka će nastaviti da je podržava na tom putu, rekao je poslanik Bundestaga, Torsten Fraj.

Fraj, koji je i člana Odbora za spoljnu politiku i pitanja Evropske unije, sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem.

"Njemačka pozdravlja napredak koji je Crna Gora ostvarila na svim poljima čime je izgradila lidersku poziciju u evropskim i evroatlantskim integracijama", kazao je Fraj.

On je pohvalio napredak i rezultate sprovedenih reformi na evroatlantskom i evropskom putu, ističući da će Njemačka nastaviti da podržava Crnu Goru.

"Lukšić je kazao da je zadovoljan kontinuitetom političkih kontakata dvije države i zahvalio na ekspertskoj podršci u pregovaračkom procesu u oblastima pravosuđa i temeljnih prava On je rekao i da Crna Gora očekuje nastavak dinamike otvaranja pregovaračkih poglavlja u svakom narednom kvartalu", piše u saopštenju MVPEI.

Lukšić je ukazao i na rezultate i značaj sprovedenih reformi u ključnim oblastima u procesu evroatlantskih integracija i,kako je rekao, uvjeren je da će države članice prepoznati ostvareni napredak koji Crnu Goru preporučuju za sledeću članicu NATO-a.

Navodi se da je obostrano istaknut značaj razvojne saradnje, posebno u oblastima turizma, energetike, hidroenerigije, poljoprivrede u kojima leži značajan investicioni potencijal.

Bonus video: