Vukčević: Poziv se nije odnosio na Mandića, već na politički odgovorne Srbe

"Ko bi za saveznika želio lidera, koji nije lider, koji vodi mrtvu trku sa Nebojšom Medojevićem za "prestižnu" titulu političara sa najgorim ocjenama"
13 komentar(a)
Zoran Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoran Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.01.2014. 14:49h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Zoran Vukčević reagovao je na navode predsjednik Nove srpske demokratije i funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića koji je odbacio bilo kakvu mogućnost da ta partija i politička grupacija odgovori pozitivno na poziv premijera Mila Đukanovića srpskim strankama da uđu u Vladu.

"Kada je iz Demokratske partije socijalista upućen poziv Srbima za učešće u vlasti, on se odnosio na politički odgovorne ljude koji znaju i hoće da rade u interesu Crne Gore. Baš zbog toga što politički nije odgovoran i zato što ne umije, a još manje hoće, da slijedi interese našeg društva, poziv se nije odnosio na Mandića", naveo je Vukčević.

On se zapitao "ko bi za saveznika želio lidera, koji nije lider, koji vodi mrtvu trku sa Nebojšom Medojevićem za "prestižnu" titulu političara sa najgorim ocjenama i koji nema hrabrosti da stane na čelo Fronta".

"To naslućuje politički kraj, a ne mogućnost da zavrijedi status člana vladajuće koalicije. Da su Mandić i Medojević dvojac specijalizovan za poraze pokazali su 16. novembra kada su od mogućih 94 odborničkih mandata osvojili solidnih 7, zbog čega ni slučajno nijesu odgovorni oni, već su im krivi građani koji neće da glasaju za njih. Bez obzira na to kako se zvalo njihovo savezništvo – Front, NOVA ili Stara, Pokret, Trajekt, Čamac, Kanu ili Dvojac, beskorisni sebi i drugima nastaviće da gube", navodi se u saopštenju Vukčevića.

Bonus video: