Medojević: SDP je izabrao interes DPS-a umjesto demokratije

On je dodao da je ključno pitanje za SDP da li je to stranka koja ima jedinstvenu politiku i upravljanje ili postoje neki segmenti u njoj koji donose odluke sa DPS-om
24 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.12.2013. 13:52h

Socijaldemokratska partija (SDP) glavna je prepreka razvoju demokratije u Crnoj Gori, što pokazuje odluka odbornika te stranke da podrže skraćenje mandata lokalnog parlamenta u Beranama, rekao je funkcioner Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

Skupština Opštine Berane donijela je odluku o skraćenju mandata odbornicima lokalnog parlamenta, čime su se stekli uslovi za raspisivanje vanrednih izbora u ovoj opštini.

Odluku o skraćenju mandata donijelo je 18 odbornika vladajućih Demokratske partije socijalista (DPS) i SDP-a , jer su odbornici opozicije napustili sjednicu.

Medojević je rekao da su predstavnici SDP-a u državnom parlamentu u utorak obećali opozicionim partijama da njihovi odbornici neće doći na današnju sjednicu lokalnog parlamenta u Beranama.

"Danas su odbornici SDP-a podržali DPS i donijeli odluku o skraćenju mandata lokalnom parlamentu. Ta odluka ide na ruku DPS-u, jer će izbori u Beranama biti održani prije ključnih lokalnih koji će biti na proljeće naredne godine", kazao je Medojević agenciji MINA.

On smatra da se iz današnjih dešavanja može vidjeti da lider SDP-a, Ranko Krivokapić nema kontrolu nad svim segmentima svoje stranke.

"Pretpostavljam da je tu ključna relacija sa potpredsjednikom SDP-a, Rifatom Rastoderom koji kontroliše odbornike iz Berana i Petnjice", rekao je Medojević.

On je dodao da je ključno pitanje za SDP da li je to stranka koja ima jedinstvenu politiku i upravljanje ili postoje neki segmenti u njoj koji donose odluke sa DPS-om.

"Ovo je velika sramota za SDP i njihovo unutrašnje političko pitanje je da moraju da se opredijele da li imaju svoju politiku ili su konfederacija interesnih grupacija. Više se ne može prepoznati šta je politika SDP-a, da li je to ono što priča Krivokapić, ili poslanici Damir Šehović ili Džavid Šabović ili ono što se u praksi dešava", saopštio je Medojević.

On je rekao da će Front detaljano razmotriti novu situaciju u Beranama, navodeći da mu je drago da su sve opozicione partije bile jedinstvene danas.

"Sada je prilika da se vidi kako opozicija treba da odgovori na neočekivanu odluku odbornika SDP-a da između demokratije i interesa DPS-a, izaberu drugu opciju", kazao je Medojević.

Bonus video: