Medojević: Razumijem ljutnju ruskih diplomata jer DPS igra dvostruku igru

On je smatra da konačnu odluku o članstvu u toj alijansi građani treba da donesu na referedumu
64 pregleda 6 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.11.2013. 14:25h

Vrijeme je da ljudi u NATO alijansi konačno znaju da je jedina stranka u Crnoj Gori koja je iskreno protiv te alijanse, zbog tajnih sporazuma sa ruskim strukturama, Demokratska partija socijalista (DPS), ocijenio je danas Nebojša Medojević, poslanik DF-a.

„Većina članova DPS-a nije za NATO i to nije posledica volje građana već instrukcije iz vrha te partije. Radi se o dvostrukoj igri. Vašingtonu obećavaju da će Crna Gora ući u NATO. Samo obećanje Moskvi da neće ući u NATO rezultiralo je sad razumljivom ljutnjom ruske diplomatije i države jer se ispostavilo da je (Milo) Đukanović njihova najveća promašena investicija van Rusije“, rekao je Medojević komentarišući ocjene ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Čepurina koji je politiku pristupanja Crne Gore NATO-u, prije dva dana, nazvao „majmunskom“.

Medojević je kazao da je Crna Gora jedini kandidat za članstvo u NATO koji je 1999. godine bombardovao, zbog čega smatra da konačnu odluku o članstvu u toj alijansi građani treba da donesu na referedumu.

„Razumijem ljutnju ruskih diplomata kao neko ko se godinama zalaže da Crna Gora bude dio NATO pakta, a da o tome odluče građani na referendumu iz jednog jedinog razloga što je Crna Gora je jedini kandidat kojeg je NATO bombardovao. Problem je što ova vlast i predsjednik Skupštine (Ranko Krivokapić) duže vrijeme dezinformišu crnogorsku i međunarodnu javnost da je za potvrđivanje i ratifikaciju svjeverno atlanskog sporazuma u crnogorskom parlamentu potrebna dvotrećinska većina. Crna Gora već iduće sedmice može da bude članica NATO-a samo ukoliko u Skupštini to bude podržao 41 poslanik“, tvrdi Medojević.

Bonus video: