CKM: Šabović je “babo za dobijanje posla”

“Naša saznanja govore da je u Plavu trenutno nemoguće doći do posla lokalnoj samoupravi i u državnim institucijama, ako se prethodno ne dobije saglasnost Šabovića"
50 pregleda 17 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Džavid Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.11.2013. 19:12h

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović najviše zloupotrebljava državne resurse u Plavu, zapošljavajući stranačke kolege u državnoj administraciji, saopštila je Crnogorska kulturna mreža (CKM).

U toj nevladinoj organizaciji, koju vodi Aleksandar Damjanović, navode da je u Plavu izražen problem partijskog zapošljavanja, a da SDP prednjači u zapošljavanju u policiji.

“Naša saznanja govore da je u Plavu trenutno nemoguće doći do posla lokalnoj samoupravi i u državnim institucijama, ako se prethodno ne dobije saglasnost Šabovića koji je u tom gradu poznat kao babo za dobijanje posla“, navode u CKM-u.

“Imamo primjere da SDP, članica vladajuće koalicije u policiji zapošljava svoje članove, bez obzira na stručnu spremu i reference za rad, u ovom veoma značajnom državnom organu. U centru za djecu sa posebnim potrebama "Lipa", ima mnogo više zaposlenih nego korisnika te ustanove. među zaposlenima prednjače oni iz redova SDP-a”, navodi se u saopštenju.

Šef odborničkog kluba SDP Enes Drešković prije dva dana optužio je ministra zdravlja Miodraga Radunovića da je tražio da se, kao pravnica, u Domu zdravlja u Plavu zaposli kćerka poslanika DPS Husnije Šabovića, bez prethodno raspisanog konkursa. Šabović i Ministrastvo zdravlja su to negirali.

Bonus video: