Đukić: Pozdravljam Đukanovićevu najavu otopljavanja odnosa sa Rusijom

Đukić navodi da su prvi put su novijoj istoriji ruski i američki predsjednici istomišljenici po pitanju Crne Gore
143 pregleda 102 komentar(a)
Boro Đukić, Foto: Prava Crna Gora
Boro Đukić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 23.07.2018. 10:03h

Član GO i koordinator za međunarodne odnose Prave Crne Gore Boro Đukić pozdravio je izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića vezanu za najavu otopljavanja zahladnjelih odnosa između Rusije i Crne Gore.

"To može najlakše da dokaže vraćanjem protjeranog ruskog diplomate, vraćanjem statusa Počasnom konzulu Ruske federacije u Crnoj Gori i ukidanjem sankcija Rusiji. Tako se, između ostaloga, možemo vratiti na put koji su davno trasirali naši preci, na čelu sa svetim Petrom Cetinjskim i Petrom drugim Petrovićem Njegošem, koji su itekako znali da cijene rusku pomoć kroz vjekove, ali i činjenicu da bez te pomoći, danas ne bi bilo Crne Gore kakvu sada poznajemo", navodi Đukić.

U saopštenju se dodaje da su prvi put su novijoj istoriji ruski i američki predsjednici istomišljenici po pitanju Crne Gore.

"Naši kratkovidi predstavnici nižeg ranga vlasti, koje čujemo u medijima ovih dana sa nevjericom se odnose k ozbiljnosti riječi Predsjednika SAD i još uvijek tvrde da je NATO dobra opcija za Crnu Goru. Smatram da je ovo apsolutno van pameti i zdravog razuma. Zato vas pozivam da ne ignorišemo ovakvo stanje, ali i da ne dozvolimo dalju propast naše zemlje, porodice i svih grana naše privrede i bezbijednosti naše nacionalne i internacionalne, kako nam juče potvrdi uvaženi Predsjednik SAD. I ako se u malim bočicama drži otrov, ne dajte da mi budemo taj otrov koji truje sopstveno biće i naciju i prijeti da zatruje cijelo čovječanstvo", navodi se.

Đukić je prvi počasni konzul Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Bonus video: