DPS obećava da će ispuniti preporuke OEBS-a

GO DPS izrazio je zadovoljstvo povjerenjem koje su građani ukazali Filipu Vujanoviću, prepoznajući u tome garant nastavka demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore...
12 komentar(a)
Glavni odbor DPS-a, Foto: Zoran Đurić
Glavni odbor DPS-a, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.05.2013. 18:32h

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (GO DPS) je potvrdio spremnost te partije da kroz demokratske, političke, institucionalne i zakonske inicijative intenzivno radi kako bi se dostigli standardi na koje je u svom preliminarnom izvještaju ukazala OEBS/ODIHR misija.

To je nakon sjednice saopštila Služba za informisanje vladajuće partije navodeći da se GO DPS upoznao sa ocjenama OEBS/ODIHR da su izbori realizovani “efikasno i profesionalno”.

Posmatračka misija je nakon 7. april saopštila da su fundamentalna prava uglavnom bila ispoštovana, ali da su navodi o nepravilnostima i atmosfera nepovjerenja u periodu do glasanja imali negativan efekat. Oni su tada sugerisali da se sprovede istraga u vezi sa navodima da je bilo zloupotreba državnih resursa i pozvali pozvao vlast da napravi jasnu razliku između Vladinih i aktivnosti vladajuće partije. OEBS/ODIHR je u izvještaju naveo i da su vlasti napravile značajne napore za primjenu neophodnih izmjena u bračkim spiskovima, ali da se nijesu dovoljno bavili kontinuiranom zabrinutošću javnosti kad je riječ o tačnosti biračkog spiska.

Na večerašnjoj sjednici Glavnog odbora kojom je predsjedavao lider DPS-a Milo Đukanović razmatrani su i analizirani rezultati proteklih predsjedničkih izbora:

“GO DPS izrazio je zadovoljstvo povjerenjem koje su građani ukazali Filipu Vujanoviću, prepoznajući u tome garant nastavka demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore, arifmacije multietničke i građanske države, te nastavka evropskih i NATO integracija, čime je obezbijeđen siguran dalji put ka višim standardima u svim oblastima života”.

Oni navode i da su na sjednici “usvojene analize lokalnih izbora u Nikšiću i Andrijevici, na kojima je ubjedljivim pobjedama potvrđena politička dominacija DPS-a i koalicije 'Evropska Crna Gora'”.

“Razmatrajući ove analize, GO je postavio osnove daljih partijskih aktivnosti u susret redovnim lokalnim izborima, koji će u nekim crnogorskim opštinama biti održani krajem 2013. i početkom 2014. godine”, stoji u saopštenju.

GO je, kako se navodi, upoznat sa pripremama za Osnivačku konferenciju ŽAD-a (Ženska alijansa DPS-a) koja će biti organizovana 25.maja, kao i sa aktivnostima u vezi sa održavanjem treće sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, koja će biti održana početkom juna, a čija će tema biti evropske i NATO integracije.

Bonus video: