Mandić: Očekujem da tužilac počne sa privođenjem

Mandić je rekao da današnji dokaz objavljen u Danu, koji se odnosi na davanje po 50 eura glasačima uoči izbora, prevazilazi sva očekivanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2013. 18:00h

Lideri Demokratskog fronta (DF) razgovarali su sa ambasadorom Evropske unije u Podgorici Mitjom Drobničem o dešavanjima vezanim za aferu Snimak, kao i o informacijama objavljenim u Danu koje dokazuju navodne zloupotrebe uoči parlamentarnih izbora u Pljevljima.

"Očekujem da danas tužilac počne sa privođenjem odgovornih lica", rekao je Mandić

Funkcioner DF-a Andrija Mandić kazao je da izbjegavanje utvrđivanja odgovornosti oko zloupotreba uoči izbora nije dobro za građane i Skupštinu Crne Gore.

"Saopštili smo gospodinu Drobniču da ćemo biti kooperativni u oba odbora, za antikorupciju i politički sistem, pravosuđe i upravu, ali da je najbolje kroz formiranje Anketnog odbora prikupiti činjenice", rekao je Mandić.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

On je rekao da današnji dokaz objavljen u Danu, koji se odnosi na davanje po 50 eura glasačima uoči izbora, prevazilazi sva očekivanja, te da je to jedan od krucijalnih pokazatelja kako vlast vodi zemlju.

"Očekujem da danas tužilac počne sa privođenjem odgovornih lica i da se počne sa utvrđivanjem krivične odgovornosti", rekao je Mandić.

Korupcija nije incident

Njegov partijski kolega Nebojša Medojević rekao je da su na sastanku iskazali zabrinutost zbog posljednjih dešavanja, navodeći da politička korupcija nije incidentno ponašanje.

Medojević je rekao da ne vjeruje da će vrhovna državna tužiteljka pokrenuti istragu

"Jasno je da je najveći politički, socijalni, ekonomski i bezbjednosni problem u Crnoj Gori DPS, koja zloupotrebljava državne resurse, koristi nevolju i nuždu građana", rekao je Medojević.

Ističući da je riječ o klasičnom zločinačkom udruživanju, on je rekao da je ključno pitanje danas kako doći do nove političke konfiguracije koja će u zemlji sprovesti reforme.

On je rekao i da ne vjeruje da će vrhovna državna tužiteljka pokrenuti istragu jer ona, kako je kazao, ne zna da radi sa dokazima.

"Vjerovatno će biti šokirana", istakao je Medojević.

Galerija

Bonus video: