Bojović: Da Lekić ne učestvuje na izborima, ne bih ni ja

Iako je do juče sakupio 1.151 potpis podrške, Bojović ističe da neće odustati od trke za prvog čovjeka države
26 komentar(a)
Rade Bojović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rade Bojović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.02.2013. 12:00h

Ukoliko bi lider Demokratskog fronta DF Miodrag Lekić odlučio da ne učestvuje na izborima ili da ih bojkotuje, i prvi čovjek Pravedne Crne Gore Rade Bojović bi, kaže, odustao od predsjedničke trke.

"Ne bih pristao da učestvujem na izborima gdje ne učestvuje Lekić, jer on predstavlja značajan dio građana Crne Gore i gledano sa stanovništva demokratskih principa ti izbori bi bili kompromitacija za Crnu Goru i bili bi potpuno neprihvatljivi. Ipak mislim da bojkotom izbora nije moguće ništa promijeniti u Crnoj Gori“, rekao je Bojović na današnjoj konferenciji za medije.

Ugrožen integritet izbora

Komentarišući aferu "Snimak“ Bojović je kazao da je tim događajem ugrožen integritet izbornog procesa u Crnoj Gori.

"Afera Snimak pokazuje koliko je teško biti protivkandidat ovoj vlasti. Već sam ranije pominjao da izbori u Crnoj Gori bi se teško mogli nazvati fer i demokratski, pa neće ni ovi koji dolaze biti takvi. Sa Demokratskom partijom socijalista DPS i njegovom bahatom monopolskom i diskriminatorskom politikom Crna Gora ne može ići naprijed, niti reformske promjene ne može simbolizovati Filip Vujanović koji najviše uživa u politici koja tapka u mjestu“, rekao je Bojović.

Iako je do juče sakupio 1.151 potpis podrške, Bojović ističe da neće odustati od trke za prvog čovjeka države.

Iako je do juče sakupio 1.151 potpis podrške, Bojović ističe da neće odustati od trke za prvog čovjeka države

"Od građana očekujem da se kroz potpisivanje podrške mojoj kandidaturi, omogući da se javnost ponudi treći politički put i time izbjegne svođenje Crne Gore na suve stranačke interese i kandidate posvećene identitetskim prekrajanjima. Državotvorna ali pravedna Crna Gora je jedini odgovor politikama koje spaja potrošenost, bezakonje, odsustvo državotvorne svijesti i izbjegavanje odgovornosti“, istakao je Bojović.

Ukoliko njegova kandidatura dobije podršku građana , Bojović kaže da Crna Gora onda ima priliku da se u završnici predsjedničke kampanje suoči sa stvarnom alternativom.

"Ja sam uvjeren da bi u tom slučaju Crna Gora imala rijetku priliku da tokom kampanje i naročito pred televizijskim kamerama vidi pravo lice mojih protivkandidata i njihovih ograničenih političkih ponuda. Građani imaju priliki da ne propuste šansu da bivše kolege iz ministarskih klupa suočim sa njihovim političkim biografijama i neuspješnim poliikama koje stoje iza njih. Zato je važno da svi oni koji već sada u velikom broju podržavaju ili simpatišu moju kandidaturu shvate da moraju pobijediti svoju paasivnost, svoju razumljivu apatiju i strahove i potpisom podrške omoguće da predsjednički izbori vrate nadu Crnoj Gori“, rekao je Bojović.

Pravedna je tokom prošle sedmice sprovela telefonsko istraživanje na uzorku od 600 građana. Rezultati istraživanja pokazuju da bi na predstojećim predsjedničkim izborima izašlo 65 odsto građana, njih 28 odsto ne bi glasalo, a sedam odsto ih je neodlučno. Od 600 ispitanika 38,82 odsto njih bi glasalo za Filipa Vujanovića, 31,11 odsto za Miodraga Lekića, a 17,22 odsto za Rada Bojovića.

Bonus video: