Vešović: Opozicija je priredila neviđenu zabavu građanima Crne Gore i Nikšića

"U svijetu institut tajnog glasanja najveći odraz demokratskog izbora, a jedino to spori crnogorska opozicija"
0 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.11.2012. 17:50h

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Nikčević izabrana je voljom većine na funkciju predsjednika nikšićke Skupštine, a opozicija svoju nesposobnost da postigne dogovor pokušava da prebaci na drugog, kazao je portparol DPS-a Časlav Vešović.

On je naveo da je opozicija neozbiljnim ponašanjem Nikšić pretvorila u taoca njihove nedosljednosti.

"Kako odavno organizovani kriminal i korupciju nijesu koristili kao alibi za svoje političke promašaje, dosjetili su se, poslije skoro dva mjeseca bezuspješnih pregovora, da bi ovo mogao da bude zgodan momenat za to“, rekao je Vešović agenciji Mina.

On je ocijenio da je opozicija priredila "neviđenu zabavu građanima Crne Gore i Nikšića", na najbolji način pokazala demokratske i političke kapacitete i nagovijestila kako bi to izgledalo da oni vrše vlast.

"Pošto je postizanje dogovora zavisilo samo od čelnih ljudi njihovih partija, a kažu da im je smetao kriminal, onda se izvodi jedini logičan zaključak – da su neki od njih u sprezi organizovanog kriminala", rekao je Vešović.

Prema njegovim riječima, opozicija je neozbiljnim ponašanjem cijeli grad pretvorila u taoca "njihove nedosljednosti".

Vešović je kazao da gotovo nema odbornika kojeg iz opozicije nijesu predlagali za presjednika Skupštine opštine.

"Dogovorili se za poštovanje principa, pa slušali svoju, a u sebi pjevali tuđu himnu, pisali i dopisivali platforme svako malo, jednom riječju: iscrpljivali javnost i građane Nikšića. Za razliku od njih mi smo bili konstruktivni tokom čitavog procesa, od prve sjednice i na svakom njenom nastavku"

"Dogovorili se za poštovanje principa, pa slušali svoju, a u sebi pjevali tuđu himnu, pisali i dopisivali platforme svako malo, jednom riječju: iscrpljivali javnost i građane Nikšića. Za razliku od njih mi smo bili konstruktivni tokom čitavog procesa, od prve sjednice i na svakom njenom nastavku", rekao je Vešović.

On je kazao da su kao koalicija koja je osvojila ubjedljivo najveću podršku građana, time i mandata, u Evropskom Nikšiću cijenili da treba da rukovode gradom i da su od početka imali kandidatkinju za Predsjednicu Skupštine opštine, koja je voljom većine izabrana na tu dužnost.

Vešović je rekao da bi, umjesto što razlog za svoju "političku blamažu" pokušava da pripiše DPS-u, bilo dobro da Pozitivna objasni zbog čega je iz razgovora sa DF-om isključila svog glavnog pregovarača, koja ih je zatim napustila podnijevši ostavku na odborničku funkciju i na članstvo u partiji.

On je ukazao da je Pozitivna ubrzo nakon toga iz svojih redova isključila čovjeka, kojem su samo 24 sata ranije verifikovali odbornički mandat.

"Pošto je Pozitivna do juče nazivala DF nacionalistima i prevarantima, a DF poručivao da je Pozitivna partija kojoj se ne može vjerovati, jer ju je osnovao krupni kapital, umjesto da traže krivca u DPS-u, neka u međusobnoj komunikacije vide gdje im nestade 21. glas", poručio je Vešović.

Od koga treba sačuvati Pozitivnu?

On smatra da je indikativna i poruka lidera DF Miodraga Lekića da Pozitivnu treba sačuvati.

"U svijetu je institut tajnog glasanja najveći odraz demokratskog izbora, a jedino to spori crnogorska opozicija"

Vešović je ocijenio da je u svijetu institut tajnog glasanja najveći odraz demokratskog izbora, s da jedino to spori crnogorska opozicija.

"Nedostatak džentlmenskog karaktera i sposobnosti da priznaju poraz kada izgube je i sada na snazi. Zato im je prirodnije da „love izdajice“, nego da prizaju sebi da nijesu alternativa našoj politici. Dok je god tako, u svakom demokratskom duelu, mi ćemo biti pobjednici, a oni mogu samo da se ljute", rekao je Vešović.

On je poručio da je, pošto opozicija po običaju „pravdu“ traži kod predstavnika međunarodnih organizacija i DPS spremna da na istim adresama predoči činjenice o procesu formiranja lokalne vlasti u Nikšiću.

Bonus video: