SNP: Predsjedniče, želimo odgovore a ne pozive na kafu

Šefica odborničkog kluba SNP-a u Skupštini opštine Danilovgrad je ocijenila da je institut odborničkog pitanja izgubio smisao
189 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2012. 16:15h

Za skupštinskom govornicom lokalnog parlamenta juče su se čule kritike opozicionih odbornika na račun odgovora koje na postavljena pitanja dobijaju od većine lokalnih službi.

Jelena Radenović, šefica odborničkog kluba SNP-a, kazala je da je nezadovoljna odgovorima iz Sekretarijata za finansije i kabineta predsjednika Opštine, ocjenjujući da je institut odborničkog pitanja izgubio smisao. Zbog toga, istakla je ona, ima pravo da sumnja da se nešto krije.

“Uporno se odbornici pozivaju da dođu i naprave uvid. Zbog čega mi ne možemo dobiti odgovore od vas? Molim vas, predsjedniče, (dr Miodrag Đurović) da prestanemo sa odgovorima tipa dolaska na čaj ili kafu ili dolaska na uvid u službama”, kazala je Radenović.

Đurović joj je odgovorio da se čaj i kafa piju “radi druženja i u vrijeme koje je za to uobičajeno”.

"Zbog čega mi ne možemo dobiti odgovore od vas? Molim vas, predsjedniče, (dr Miodrag Đurović) da prestanemo sa odgovorima tipa dolaska na čaj ili kafu ili dolaska na uvid u službama”, kazala je Radenović

Odbornik SNP-a Blagoje Šćepanović na prethodnom zasjedanju tražio je da mu se dostavi planska dokumentacija izvršene izgradnje i rekonstrukcije jezera Ponikvica i izvještaje o uloženim sredstvima i izvorima tih sredstava.

Odgovorom koji mu je juče dostavila Jovanka Popović, sekretar Sekretarijata za finansije, odbornik je upućen da se obrati NVO “Ponikvica”, jer Opština Danilovgrad ne posjeduje plansku dokumentaciju o tome.

U odgovoru je pojašnjeno da je u strateškim dokumentima i planovima lokalne uprave planirana izrada projekta za sanaciju jezera i da taj projekat treba da analizira sve bitne aspekte za kvalitetnu sanaciju.

Šćepanović je juče zbog toga postavio dodatna pitanja koja su se odnosila na to da li je Opština Danilovgrad odobrila sredstva za radove na jezeru.

Odbornik NOVE Ivan Lukovac tražio je da se preduzmu konkretne radnje kako bi se na dnevnom redu SO Danilovgrad našla informacija o javnom redu i miru u opštini.

Njegov partijski kolega Velimir Đoković tražio je informaciju koliko je od početka godine iz budžeta prebačeno sredstava JU Centar za kulturu, OO Crveni krst i službi Komunalne policije. On je pitao i zbog čega na sajtu Opštine Danilovgrad nije postavljen oglas za izbor direktora JU Centar za kulturu.

Na dnevnom redu jučerašnjeg zasjedanja bile su samo dvije tačke. Odluka o poklanjanju placa u Grbama Savezu pčelara Crne Gore za izgradnju „Pčelarske kuće“ i sastav žirija za dodjelu nagrade „9. decembar“.

Obje tačke su usvojene. Predsjednik žirija biće prof. dr Mihailo Burić, a članovi Žarko Mališić, Dijana Čavić, Slavko Kovačević i Zoran Pavićević. Novčani iznos nagrade koja će se dodijeliti 9. decembra na svečanoj sjednici je 1.000 eura.

Krajnje neuobičajeno: Kad odbornici DPS-a postavljaju pitanja

Velimirović (DPS) je predložio da se svi odgovori na odbornička pitanja ubuduće, nakon dostavljanja odbornicima, postave i na sajt Opštine Danilovgrad, zbog veće transparentnosti

Prvi put, nakon duže vremena, juče su izuzev odbornika opozicije, odbornička pitanja postavljali i odbornici DPS-a.

Odbornike te partije Veljka Ikovića, Darka Mrvaljevića, Sašu Velimirovića, Veselina Mitrovića i Vlajka Rajovića zanimalo je koliko ima zaposlenih Danilovgrađana, kako je ostvaren Višegodišnji investicioni plan i kakva je struktura po prioritetima.

Pitali su što je urađeno iz tog plana, a što nije, koliko je novih privrednih društava registrovano u tekućoj i prethodne tri godine, koliko ima registrovanih stočara...

Velimirović je predložio da se svi odgovori na odbornička pitanja ubuduće, nakon dostavljanja odbornicima, postave i na sajt Opštine Danilovgrad, zbog veće transparentnosti.

Galerija

Bonus video: