Medojević: Najteže je pregovarati sa krupnim kapitalom

"Tu je veoma teško postići dogovor jer lideri tih stranaka obično nemaju moć odlučivanja", napisao je Medojević na svom fejsbuk profilu
11 komentar(a)
Mandić, Bulatović i Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Mandić, Bulatović i Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.10.2012. 10:01h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević izjavio je da se politički dogovori najteže postižu sa stranačkim predsjednicima koji nemaju moć odlučivanja.

"Mnogo je jednostavnije pregovarati sa vlasnicima stranke"

Usred pregovora između Pozitivne Crne Gore, Demokratskog fronta(DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) o formiranju vlasti u Nikšiću, Medojević je na svom Fejsbuk profilu, ničim izazvan, napisao da su najteže pregovorati sa predstavnicima krupnog kapitala koji osnuju stranku. On je podsjetio da je u karijeri konsultanta pregovarao sa predstavnicima vlasti ali i krupnog kapitala, i da su im “interesi obično bili isti”.

“Posebno je teško i iscprljujuće pregovarati sa krupnim kapitalom koji osnuje stranku. Tu je veoma teško postići dogovor jer lideri tih stranaka obično nemaju moć odlučivanja, pa se svako malo pregovori moraju prekidati, kako bi tzv. lider stranke obavijestio vlasnike stranke i čekao njihov odgovor.

“Govorim o situaciji kada pregovaraš sa političarima o političkim pitanjima, a ne znaš koji su privatni interesi vlasnika i finansijera"

U suštini, to su najkomplikovaniji pregovori. Mnogo je jednostavnije pregovarati sa vlasnicima stranke, nego sa izvršnim direktorima koje su postavili vlasnici”, napisao je Medojević.

Kada je jedan od posjetilaca njegovog profila pitao da li je time mislio na Pozitivnu Crnu Goru, njenog predsjednika Darka Pajovića i profesora Miodraga Perovića, Medojević je pojasnio da nije mislio ni na jednu konkretnu stranku.

“Govorim o situaciji kada pregovaraš sa političarima o političkim pitanjima, a ne znaš koji su privatni interesi vlasnika i finansijera te stranke. To je čest slučaj na Balkanu”.

Medojević za “Vijesti” nije želio da pojasni na koje stranke i predstavnike krupnog kapitala je mislio u svom komentaru.

Bonus video: