Medojević: Đukanović se vraća zbog imuniteta

“Ako manjine za prljave pare mafije podrže Đukanovića, ta Vlada neće trajati dugo, jer neće moći da zaustavi bankrot javnih finansija", piše Medojević
0 komentar(a)
medojević, Foto: Boris Pejović
medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.10.2012. 08:55h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević uvjeren je da će, ukoliko se vrati na neku od visokih državnih funkcija, lider DPS-a Milo Đukanović to učiniti zbog imuniteta.

Medojević je, na svom Fejsbuk profilu, govoreći o utiscima nakon povratka iz Njemačke, gdje je bio u posjeti Bundestagu, kazao da su tamo otvorili “više političkih kanala uticaja”, te da sada čekaju odgovore.

“Među našim sagovornicima u najvećem broju slučajeva nema nikakve dileme da je Đukanović korumpirani političar, autokrata koji drži snažne veze sa organizovanim kriminalom.

"Demokratska opozicija trenutno ima većinu u gradovima koji čine preko 70 odsto populacije u Crnoj Gori”

Dileme postoje, ko, kako i kojim mehanizmima treba da djeluje da se otklone sve sistemske opstrukcije reformama. Dileme nema, da ako se Đukanović vrati na neku od visokih državnih funkcija, to radi zbog imuniteta”, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Čekaju Kestnera

On tvrdi i da njemačko pravosuđe “sa velikim očekivanjima čeka isporučenje ključnog svjedoka šverca cigarata Srećka Kestnera iz BiH”.

"Mnogi će dobiti otkaz u administraciji, policiji, vojsci, lokalnim samoupravama"

“Jedna grupa smatra da je mehanizam pregovora sa EU i insistiranje na vidljivim rezultatima, tj. hapšenjima korumpiranih čelnika vlasti najbolje rješenje. Drugi misle da je potrebna snažnija uloga Njemačke u promociji demokratije, vladavine prava i stabilnosti u regionu”, objavio je Medojević.

Navodeći da je opozicija osvojila Nikšić, Medojević je napisao da “demokratska opozicija trenutno ima većinu u gradovima koji čine preko 70 odsto populacije u Crnoj Gori”.

“Ako manjine za prljave pare mafije podrže Đukanovića, ta Vlada neće trajati dugo, jer neće moći da zaustavi bankrot javnih finansija i neće moći da ispuni uslove EU”, uvjeren je Medojević.

Glasaju za propast

On smatra i da glasači vladajuće koalicije “još uvijek nijesu svjesni da glasom za mafijaški režim glasaju za propast svih nas”.

"Sekte funkcionišu na slijepoj vjeri i povjerenju u vođu koji jedini zna sve istine"

“To će ovih dana i njima biti vidljivo. Mnogi će dobiti otkaz u administraciji, policiji, vojsci, lokalnim samoupravama. Na teret svih nas pašće novih 160 miliona eura garancija i duga za struju KAP. Očekuje nas sigurno poskupljenje struje, povećanje poreza i taksi”, napisao je Medojević, poručujući da je ekonomija na izdisaju.

Medojević je napisao i da “režim i njegova skrpljena i kupljena Vlada više neće biti izvor sigurnosti radnog mjesta i korupcionaških transfera”.

“To neminovno dovodi do otkazivanja lojalnosti članova ove sekte '165.000'. Sekte funkcionišu na slijepoj vjeri i povjerenju u vođu koji jedini zna sve istine. Kada članovi sekte počnu da sumnjaju u temelje vjere i vođu, sekte nestaju”, navodi se u poruci Medojevića.

Bonus video: