Sekulić priznaje: Agituje za DPS nastupajući kao ministar, tokom radnog vremena

“Očekujemo još ubjedljiviju izbornu pobjedu, a sad, da li je korektno... Njima niko ne brani da budu sa građanima. Oni su se odlučili za samoizolaciju, mi nijesmo, i to je to”
13 komentar(a)
Dušan Radonjić, Predrag Sekulić, Foto: Luka Zeković
Dušan Radonjić, Predrag Sekulić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.09.2012. 16:15h

Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić priznao je juče da je njegova radna posjeta gradskoj opštini Golubovci dio predizborne kampanje.

Agitovanjem u toku radnog vremena, Sekulić nije prekršio Zakon o izboru odbornika i poslanika, jer ga je izabrala Skupština a ne Vlada.

Članom 50 Zakona o izboru odbornika i poslanika precizirano je da “javni funkcioneri koje imenuje ili postavlja Vlada... ne mogu učestvovati u izbornoj kampanji, niti mogu javno izražavati svoje stavove povodom izbora, u radnom vremenu, odnosno dok su na dužnosti”

Odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li je posjeta Zeti dio predizborne kampanje, Sekulić je odgovorio da je u izbornoj kampanji već tri i po godine.

“Dvije godine sam bio u parlamentu... Tada sam bio u vrlo intenzivnoj kampanji, jer sam objašnjavao građanima zašto je dobro što su glasali za pobjedničku koaliciju. To isto radim već godinu i po kao ministar”, kazao je nonšalantno Sekulić.

Članom 50 Zakona o izboru odbornika i poslanika precizirano je da “javni funkcioneri koje imenuje ili postavlja Vlada... ne mogu učestvovati u izbornoj kampanji, niti mogu javno izražavati svoje stavove povodom izbora, u radnom vremenu, odnosno dok su na dužnosti”.

Odgovarajući na pitanje kada je posljednji put posjetio Zetu, Sekulić je kazao da je bio “vrlo prisutan” kada je bila kampanja za lokalne izbore.

Podršku mu je pružio i predsjednik gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić, ocijenivši da svako ko obavlja odgovorne funkcije ispred neke partije, mora biti u nekom vidu kampanje, dok god radi taj posao.

Sekulić smatra da jučerašnji obilasci ministara širom Crne Gore, ne predstavljaju vid “surovosti” prema političkim oponentima.

“Očekujemo još ubjedljiviju izbornu pobjedu, a sad, da li je korektno... Njima niko ne brani da budu sa građanima. Oni su se odlučili za samoizolaciju, mi nijesmo, i to je to”, kazao je Sekulić.

On je nakon posjete kazao da će dva KAP-ova bazena crvenog mulja, koja predstavljaju najveću opasnost po životnu sredinu u Zeti, biti sanirana u narednih godinu i po.

“Sve se radi u saradnji sa Svjetskom bankom. Osnovni tenderi treba da budu raspisani narednih mjeseci i cijenim da ćemo ispoštovati rokove kad je riječ o rješavanju svih pet ekoloških tačaka. Za sve to, država ulaže oko 60 miliona dolara”, kazao je Sekulić.

Na sastanku, čiji je pokretač bila gradska opština, je, kako je rekao, bilo riječi i o prostorno-urbanističkom planu Zete, koji će se naći na javnoj raspravi za mjesec dana.

“To neće biti samo najbolji način planskog uređenje Zete, nego i buduće zaštite ovog prostora. Nakon usvajanja ćemo nastojati da sa GO Golubovci sve veće mjesne centre planski razradimo kroz lokalne studije ili planove višeg reda”, rekao je Sekulić.

Eksproprijacija na "najbolji način"

Radonjić je istakao da je od ministra dobio uvjerenje da će problem oko eksproprijacije zemljišta na zaobilaznici oko Golubovaca biti riješen na najbolji način, poštujući socijalnu kategoriju uzurpatora državnog zemljišta.

On je istakao da su zadovoljni jer novi zakon dozvoljava vlasnicima uzurpiranog zemljišta da postanu njegovi vlasnici.

Bonus video: