Lekić: Državu vode šibicari

Lider Demokratskog fronta na skupu u Zeti optužio vlast da ugrožava stabilnost Crne Gore
173 pregleda 100 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2012. 21:02h

Demokratski front (DF) ne ugrožava stabilnost Crne Gore, već to čini vlast koja je zemlju dovela skoro do bankrota, izjavio je predsjednik tog političkog saveza Miodrag Lekić.

On je na promitivnom skupu DF u Golubovcima izjavio da niko u Demokratskom frontu ne dovodi u pitanje državnost Crne Gore, poručujući da će vladajuća koalicija te optužbe sve manje koristiti u kampanji.

"Država je ugrožena od onih koji je vode na pogrešan način. Mi imamo jasne ideje o ovoj državi koju niko ne dovodi u pitanje", kazao je Lekić u prepunoj sali GO Golubovci.

Lider DF-a je poručio da će se taj politički savez prije svega baviti rješavanjem socijalnih problema u državi, upozoravajući da priče o ugroženosti crnogorske državnosti podmeću funkcioneri vlasti koji su “nekoliko puta mijenjali ideologiju”.

"U ovom režimu je nekada bilo velikih Srba od kojih se nije moglo živjeti, a onda su se jednog jutra probudili i bez imalo stida postali ultra Crnogorci. Ipak, oni nikada nijesu bili ni Srbi ni Crnogorci, već obični šibicari".

Lekić je pozvao građane da masovno izađu na izbore, ističući da u tom savezu neće voditi negativnu kampanju i ulaziti u nepotrebne duele sa političkim protivnicima.

“Nemamo potrebu za nervozom niti da napadamo druge. Imamo pravo samo da se branimo ako neko krene sa etiketama i podmetanjem”, rekao je Lekić.

Funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Milan Knežević kazao je da će DF raditi na ukidanju podjela i izgradnji državnih institucija. Knežević je pojasnio da taj politički savez ima program za društvene promjene.

“Mi vam nećemo obećavati da će nakon izbora zrijevati paprike od četiri kilograma, lubenice od 50 kilograma, a krave teliti tri teleta. Radićemo koliko budemo mogli, a ako naša obećanja ne ispunimo odmah nas smijenite, i krenite od mene prevog”, rekao je Knežević, koji je tokom govora nekoliko puta prekidan duigotrajnim aplauzom.

Knežević je rekao da je vlast uspjela da podjeli i osiromaši građane, pozivajući birače da presstanu sa podjelama. “Svima su nam prazni novčanici i frižideri. Iste su nam muke”.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da će se DF zalagati za državu u kojoj funkcionišu institucije i ljudi žive od svog rada. Medojević je poručio da je ulaskom u pristupne pregovore sa Evropskom unijom (EU) Crna Gora postavila “voz na pravi kolosijek”.

“Od mašinovođe će zavisiti kojom će brzinom ići taj voz. Ako ga bude vozila ova vlast, putovaćemo sporo, a ako mi budemo mašinovođe voz će brže stići do Brisela, jer mi nemamo obaveze prema kriminalcima i tajkunima”, kazao je Medojević.

Lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić poručio je da će nova vlast sprovesti reviziju privatizacije, i da će ugovori biti raskinuti sa investitorima koji ne poštuju obaveze.

On je kazao da se opozicija morala ponovo ujediniti, jer neki od čelnika partija nijesu imali razumijevanja za projekat “Bolje Crne Gore”. Aludirajući na šefa SNP-a Srđana Milića, Mandić je kazao da se “Bolja Crna Gora” raspala zbog onih koji su brinuli samo o ličnim interesima.

Onaj koji je trebalo da vodi taj savez i kojima je pripadala liderska pozicija upoznao nas je nakon izbora da sa nama više neće i da će prinicipijelno sarađivati sa vlastima i opozicijom”, rekao je Mandić.

Galerija

Bonus video: