Centrala SNP-a o raspuštanju odbora: Čuvamo jedinstvo partije

Izborna konferencija opštine organizacije SNP u Nikšiću najkasnije do polovine septembra
105 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2012. 08:33h

Odlukom Glavnog odbora SNP-a da raspusti opštinski odbor te partije u Nikšiću obezbijediće se nastavak unutarpartijskih aktivnosti vezanih za organizovanje izborne konferencije opštinske organizacije u ovom gradu i stvoriće se sve pretpostavke za jedinstveno djelovanje SNP-a na zaštiti interesa, prava i sloboda njenih članova, simpatizera, ali i svih građana Nikšića, saopšteno je iz SNP-a.

Iz te partije juče su objelodanili da je za raspuštanje nikšićkog odbora, na prekjučerašnjoj elektronskoj sjednici, glasalo 133 člana Glavnog odbora, dok je jedan bio protiv.

“Zbog činjenice da opštinski odbor SNP-a Nikšić, u dužem vremenskom periodu ne realizuje odluke organa partije na državnom nivou, koje se odnose na raspisivanje i sprovođenje izbora u opštinskoj organizaciji, te da je zbog prijevremenih parlamentarnih i lokalnih izbora potrebno što prije obezbijediti funkcionisanje opštinskog odbora SNP-a u Nikšiću, članovi GO iz ove opštinske organizacije predložili su GO da što hitnije i u najkraćem mogućem roku, koristeći svoje nadležnosti iz člana 54 Statuta, donese odgovarajuće odluke. Riječ je o odredbi Statuta kojom se daju ovlašćenja GO da može raspustiti opštinski odbor u slučajevima utvrđenim Statutom”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su taj predlog podnijeli članovi Glavnog odbora iz OO SNP-a Nikšić Svetozar Golubović, Veselinka Peković, Milivoje Zarubica, Milovan Perućica, Zoran Radulović, Mijodrag Radović, Dragutin Raičević, Nebojša Lalatović, Milovan Samardžić, Bosiljka Tomić, Milanka Peković, Marko Perućica, Jelena Cerović i Dijana Kostić.

“Saglasno donesenoj odluci funkciju i poslove opštinskog odbora SNP-a Nikšić, do imenovanja privremenog odbora, vršiće Izvršni odbor Glavnog odbora SNP-a. Takođe, zadužen je predsjednik partije (Srđan Milić), da u roku od sedam dana predloži GO odluku o imenovanju privremenog odbora SNP-a Nikšić, kao i da se izborna konferencija opštinske organizacije održi najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke”, navodi se u saopštenju.

Nikšićki odbor već duže vrijeme potresa kriza zbog odbijanja vrha stranke da smijeni šefa lokalnog odbora, poslanika Svetozara Golubovića. Smjenu Golubovića ranije je zatražilo 114, od oko 150 aktivnih članova nikšićkog odbora. Koordinacioni tim potpisnika inicijative za smjenu Golubovića preksinoć je saopštio da ne prihvata odluku Srđana Milića da raspusti taj odbor. Oni tvrde da formiranje privremenog odbora nije namjera Milića da pomiri dvije suprotstavljene strane, kako on želi da predstavi, već je riječ „o paničnoj potrebi spasavanja Golubovića“.

“Umjesto da čuva jedinstvo i Statut partije čiji je predsjednik, Milić iz njemu poznatih razloga sve čini da umanji snagu naše partije i to u trenutku kada su raspisani parlamentarni i lokalni izbori“, ocijenio je Koordinacioni tim.

Bonus video: